Το άνοιγμα των προπονήσεων

 

Έως τη Δευτέρα ανακοινώνεται και επίσημα η επιστροφή στις προπονήσεις για τη Γ’ εθνιική ανδρών και την Α’ εθνική γυναικών και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Όπως προαναγγείλαμε την περασμένη Δευτέρα (το ρεπορτάζ ΕΔΩ), η μεγάλη κατηγορία των γυναικών θα διεξαχθεί σ’ έναν γύρο, με το αγωνιστικό πρόγραμμα του δευτέρου γύρου όπως είχε προκύψει από την κλήρωση, δηλαδή αρχής γενομένης από την 12η αγωνιστική (14/2) και στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Στην επιστημονική επιτροπή επ’ ουδενί συζητούν σε αυτή τη φάση την έναρξη των δύο μικρότερων εθνικών κατηγοριών στις γυναίκες (Β’ και Γ’), διότι δεν θέλουν περαιτέρω αύξηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, έχοντας αυτό το ενδεχόμενο πλήρως εξαρτώμενο από μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και σίγουρα μικρότερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, Γιώργο Χατζησαρόγλου, είναι να αρχίσουν οι προπονήσεις και για τις δύο μικρότερες κατηγορίες.

Μιλώντας στο Peristeri-academies.gr, ήταν σαφής στο συγκεκριμένο κομμάτι:Η αριθμητική σύνθεση των ομίλων σε Β’ και Γ’ εθνική μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε κανονικά το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν αυτό ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Ως επιτροπή όμως δεν μπορούμε να ανάψουμε το πράσινο φως για τη έναρξη των πρωταθλημάτων, αν δεν προηγηθεί μία προετοιμασία ενός μήνα. Ιδανικά θα θέλαμε τουλάχιστον 6 εβδομάδες προπονήσεων, αλλά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρισκόμαστε, χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα μήνα.

Ως εκ τούτου, αυτό που προέχει είναι να αρχίσουν έστω οι προπονήσεις, ώστε όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την έναρξη διοργανώσεων, να υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας και άρα μικρότερο ρίσκο ανεπιθύμητων τραυματισμών.

Νομίζω πάντως ότι η πρώτη παράταση της αγωνιστικής περιόδου για την οποία είχαμε μιλήσει, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου, ίσως δεν είναι πλέον αρκετή και θα πρέπει πια να μιλάμε για Ιούλη”.

Σε ότι αφορά στην έναρξη των προπονήσεων για τους συλλόγους Β’ και Γ’ εθνικής γυναικών και παρ’ ότι μιλάμε για εθνικές κατηγορίες, είναι πολύ δύσκολο να αποσυνδεθεί ως γεγονός από την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού συνολικά και στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα.

Τα δεδομένα πάντως ότι η επιδημιολογική εικόνα -ευτυχώς- δεν παρουσίασε την επιδείνωση που φοβούνταν πολλοί λόγω των εορτών, αλλά και η επιστροφή και των μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων προσεχώς στα θρανία, δεν μπορεί παρά να δρομολογούν εξελίξεις και στο μέτωπο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που εκτός των άλλων θέλει και ένα ηπιότερο υγειονομικό πρωτόκολλο χωρίς τους υποχρεωτικούς εβδομαδιαίους ελέγχους Covid-19.





 

Leave a Reply