Θα είναι κυνική ομολογία “ενοχής”

Το νέο “άκυρο” της επιτροπής των λοιμωξιολόγων πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και η τελευταία τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολό του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια” επιβεβαίωσε πανηγυρικά, για μία ακόμη φορά, αυτό που από την πρώτη στιγμή έγραψε το “Peristeri-academies.gr”, ότι δηλαδή ως αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι αθλητικές Ακαδημίες είναι “δεμένες” πάνω στα σχολεία (αναλυτικά ΕΔΩ).

Υπάρχει βεβαίως μια κρίσιμη λεπτομέρεια και δεν είναι άλλη από την απόρριψη εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής του self test ως “εισιτήριο” επανόδου στην αθλητική δράση. Και είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί εκ μέρους τους.

Για την ακρίβεια, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς έδωσε το παρών στην τελευταία συνεδρίαση, ωστόσο σε αντίθεση με ό,τι έγινε με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για το λιανεμπόριο που συζήτησαν διεξοδικά με την επιτροπή, μετά την παράθεση αιτημάτων και σχετικών επιχειρημάτων της Γ.Γ.Α, του ζητήθηκε να αποχωρήσει και ενημερώθηκε αργότερα για την αρνητική απόφαση.

Η δε προσπάθειά του να αποσαφηνίσει, ιδιαίτερα το θέμα της απόρριψης των self tests, προσέκρουσε σε τείχος!

Εικάζεται, διότι μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, ότι η απόρριψη του self test έχει να κάνει με εκείνα τα κομμάτια του ερασιτεχνικού αθλητισμού που φιλοδοξούν ακόμη να διοργανώσουν πρωταθλήματα -express και όχι με τις αθλητικές Ακαδημίες που περιμένουν εδώ και έξι μήνες να επιστρέψουν στην άθληση, στις προπονήσεις.

Κι αυτό γιατί θα πρόκειται για μία απίστευτα κυνική ομολογία “ενοχής” και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του, εκ μέρους των επιστημόνων, αν με το ίδιο self test που ο μαθητής πηγαίνει το πρωί στο σχολείο, δεν μπορεί για μία ώρα το απόγευμα να γυμναστεί!

Άλλη προσέγγιση δεν υπάρχει. Εκτός κι αν αποδεχτούν πλέον επίσημα και οι ίδιοι ότι ο αθλητισμός είναι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει στον πλανήτη Γη.

Σε αυτήν όμως την περίπτωση να γνωρίζουν καλά ότι όσα “ακαταδίωκτα” κι αν τους προσφέρει η Πολιτεία, η ζημιά που συνεχίζουν να προκαλούν στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας θα τους καταδιώκει για μια ολόκληρη ζωή…

Leave a Reply