Ακαδημίες: “Δεμένες” στα δημοτικά

Από την πρώτη στιγμή και τις πρώιμες δειλές προσπάθειες να ανοίξουν οι αθλητικές Ακαδημίες με την έλευση του νέου έτους (2021), το Peristeri-academies.gr είχε ξεκαθαρίσει ότι το μέλλον τους εξαρτάται άμεσα από την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Όχι αυθαίρετα και ως εικασία, αλλά ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την υγεονομική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Δυστυχώς η απόπειρα να ανοίξουν τα σχολεία δεν ευδοκίμησε και διήρκεσε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα.

Έκτοτε η υπόθεση… μπήκε στον πάγο, χωρίς ποτέ όμως να μεταβληθεί η άρρηκτη -κατά τους επιστήμονες- σχέση αθλητισμού-εκπαίδευσης, ακαδημιών-σχολείων.

Σήμερα το Peristeri-academies.gr αποκαλύπτει ότι το αίτημα της Γ.Γ.Α για να επανεκκινήσουν οι Ακαδημίες έχει εξειδικευτεί περαιτέρω και είναι πλέον “δεμένο” πάνω στα δημοτικά σχολεία, δηλαδή την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Ακαδημίες είναι πολύ κοντά στο Ο.Κ. επαναλειτουργίας και με σειρά προτεραιότητας, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα, αλλά αμέσως μετά.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη βούληση της Πολιτείας να λειτουργήσει σε πρώτη φάση μόνο μέρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τα Λύκεια, κυρίως για την Γ’ Λυκείου που έχει το “αγκάθι” των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με όσα λέγονται από το Υπουργείο Παιδείας, τα Δημοτικά Σχολεία – με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα- θα ανοίξουν αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε οι Ακαδημίες θα ακολουθήσουν το αργότερο μία εβδομάδα αργότερα (τον χρόνο που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι για να έχουν το “αποτύπωμα”, δηλαδή τη μεταβολή της εικόνας από τη νέα δραστηριότητα – κινητικότητα).

Εάν έως τότε το επιδημιολογικό τοπίο έχει βελτιωθεί και το Εθνικό Σύστημα Υγείας περάσει σε φάση σταδιακής αποσυμπίεσης, στόσο της Γ.Γ.Α είναι το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και Ακαδημιών και όντως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.



Leave a Reply