4ος ο Ήφαιστος, κλήρωση ο Ηρακλής

Ήδη από το ενημερωτικό δελτίο της Παρασκευής, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών έκανε γνωστό ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, το πρώτο κριτήριο για την κατάληψη της καλύτερης θέσης είναι το μεταξύ τους αποτέλεσμα και εφ’ όσον αυτό είναι ισόπαλο θα γίνει κλήρωση από την επιτροπή.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το www.peristeri-academies.gr με την επιτροπή υποδομής της ΕΠΣΑ, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, όπως για παράδειγμα υπήρξε στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος Νέων για τις θέσεις 2-4 (Αιγάλεω, Α.Ο. Ιλίου και Ήφαιστος Π.).

Με βάση λοιπόν τα μεταξύ τους αποτελέσματα (Α.Ο Ιλίου-Ήφαιστος 0-0. Α.Ο. Ιλίου-Αιγάλεω 1-1, Αιγάλεω-Ήφαιστος 2-1) διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία που θέλει το Αιγάλεω στους 4 βαθμούς, τον Α.Ο. Ιλίου στους 2 και τον Ήφαιστο Π. με 1 βαθμό, οπότε οι Περιστεριώτες καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση και θα μπουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος χωρίς το βαθμολογικό μπόνους των τριών πρώτων.

Αντίθετα, στη διπλή ισοβαθμία που προέκυψε για την κατάληψη της έβδομης θέσης στον Α’ όμιλο Παίδων, θα γίνει κλήρωση. Μετά το χθεσινό μεταξύ τους 0-0 στο Καματερό, τα παιδικά τμήματα Ηρακλή Περιστερίου και Ελπίδας Αγίων Αναργύρων ισοβάθμισαν στην έβδομη θέση με 15 βαθμούς.

Με δεδομένη λοιπόν τη μεταξύ τους ισοπαλία, το ποια ομάδα θα καταλάβει την έβδομη θέση και θα συνεχίσει στη δεύτερη φάση στους ομίλους των ισχυρών της διοργάνωσης θα αποφασιστεί σε κλήρωση που θα γίνει αύριο, Τρίτη, στα γραφεία της ΕΠΣΑ.

Leave a Reply