Χωράφα: Έτοιμη τέλος Φεβρουαρίου

Τι γίνεται με τη Χωράφα; Πότε θα παραδοθεί το κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων και το ταρτάν που το περιβάλλει στο κοινό και τις ομάδες; Ποιες ακριβώς εργασίες προβλέπονται; Έχει σταματήσει το έργο και γιατί;

Δεκάδες τα ερωτήματα που υποβάλλονται καθημερινά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του www.peristeri-academies.gr και αναζητούν απάντηση.

Ιδού λοιπόν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα και των πρόσθετων έργων συντήρησης που περιλαμβάνονται στη προγραμματική σύμβαση του έργου, αλλά και όσα ακολούθησαν της έναρξης των εργασιών.

Κατ’ αρχάς, η περιγραφή και τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου:

  • Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χλοοτάπητα με καινούριο, με ανανέωση της βάσης. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι: χωματουργικά – καθαιρέσεις, επενδύσεις – επιστρώσεις, κατασκευές ξύλινες & μεταλλικές, λοιπά τελειώματα και δίκτυα (ηλεκτρικά – υδραυλικά).
  • Επιπρόσθετα θα αντικατασταθούν τα καθίσματα της εξέδρας του Σταδίου, αλλά και θα γίνουν εργασίες συντήρησης του ταρτάν που το περιβάλλει.

Πού βρίσκονται τα έργα;

  • Έχει ήδη γίνει η αποξήλωση του παλαιού συνθετικού χλοοτάπητα και η μεταφορά του (και των υλικών πλήρωσής του) στο τελικό σημείο απόρριψής του.
  • Διενεργείται η ανακατασκευή στρώσης βάσης, μεταβλητού πάχους από νταμαρόχωμα, ανά στρώσεις μέγιστου πάχους 5 εκ. σταθεροποιημένου τύπου.
  • Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση των πλαστικών καθισμάτων της εξέδρας.
  • Διενεργούνται η αποξήλωση ξύλινων ή σιδηρών κουφωμάτων των αποδυτηρίων, η καθαίρεση επιστρώσεων τοίχων / σπασμένων πλακιδίων γύρω από τα κουφώματα, αποξήλωση λεκανών αποχωρητηρίων, αποξήλωση σπασμένων φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π και μεταφορά των προϊόντων καθαιρέσεων.

Πότε θα αρχίσει η τοποθέτηση – επίστρωση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα;

  • Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν αρχίσει τα έργα επίστρωσης είναι η επικαιροποίηση της σύμβασης. Το έργο εγκρίθηκε και ανατέθηκε, βάσει μελέτης του 2014 (από τότε χρονολογούνται οι προσπάθειες αναμόρφωσης των χώρων), η οποία έχριζε διορθωτικών παρεμβάσεων, λόγω σχετικά πρόσφατης αναβάθμισης των προδιαγραφών χλοοταπήτων νέας γενιάς.
  • Έγινε η αλλαγή του σχετικού άρθρου μελέτης (για τις προδιαγραφές του χλοοτάπητα) και η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των «Ελληνικό Δημόσιο-Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού» και του «Δήμου Περιστερίου», για την Πράξη: «Εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Χωράφας Δήμου Περιστερίου Αττικής» εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017.
  • Ο τελικά εγκατεστημένος χλοοτάπητας θα πληροί τις προδιαγραφές της ΦΙΦΑ, με εγγυημένη διάρκεια ζωής τουλάχιστον πέντε (5) έτη.
  • Ο χρόνος έναρξης των εργασιών εξαρτάται από τον χρόνο παραλαβής του νέου χλοοτάπητα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου, το τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Τι θα γίνει με τα κουλουάρ του στίβου;

  • Στην τελευταία φάση των έργων, δηλαδή μέσα στον Φεβρουάριο, θα ξεκινήσει η συντήρηση του ταρτάν που περιβάλλει το κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων και αντικατάσταση όπου η φθορά το επιβάλλει.
  • Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν περικλείονται στην προγραμματική σύμβαση και τη χρηματοδότηση του έργου (στο πλαίσιο του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού για τη διετία 2016-’17, ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), αλλά θα διενεργηθούν από τα αποθεματικά του Δήμου Περιστερίου.
  • Η συλλογή των υλικών πλήρωσης του χλοοτάπητα πριν την αποξήλωσή του
  • Η αποξήλωση του παλαιού χλοοτάπητα και η περισυλλογή για την μεταφορά στον χώρο απόρριψής του.
  • Η κατάσταση σήμερα λίγο πριν την έναρξη των εργασιών στο υπόστρωμα της βάσης και ξηλωμένα τα παλαιά καθίσματα της εξέδρας.

Leave a Reply