Φέρτε στα παιδιά τα πρότυπά τους

Ξέρουμε ότι σήμερα θα πλημμυρίσει το διαδίκτυο με αφιερωματική διάθεση στο “ιπποφορβείο” του “Αίαντα” και τη “μεγάλη σχολή του Άμστερνταμ”.

Οι περισσότεροι βέβαια θα λησμονήσουν να συμπεριλάβουν στα περισπούδαστα άρθρα την πικρή αλήθεια ότι ο Άγιαξ “θυσίασε” μια τετραετία εγχώριων τίτλων (βλέποντας την πλάτη των… μισητών Αϊντχόφεν – 3 φορές και Φέγενορντ – 1), προκειμένου να παρουσιάσει σε πλήρη σύνθεση την παρούσα γενιά ποδοσφαιριστών του.

Πιθανότατα, θα ξεχάσουν να σημειώσουν και ότι οι συγκεκριμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν έπαψαν όλη την προηγούμενη δεκαετία να “ζυμώνονται” δίπλα στα ινδάλματά τους. Όχι απαραίτητα τους σούπερ σταρς του διεθνούς ποδοσφαίρου στους οποίους ονειρεύονταν να μοιάσουν, αλλά δίπλα στον άμεσο στόχο, το μέλος της αντρικής τους ομάδας που φιλοδοξούσαν συν τω χρόνω να αντικαταστήσουν.

Και τους συνόδευαν στον αγωνιστικό χώρο, πατούσαν πάνω στα βήματά τους, έγιναν η “σκιά” τους, αγωνιστικά και πνευματικά. “Ενηλικιώθηκαν” ποδοσφαιρικά δίπλα τους και δίπλα στους εκάστοτε αντιπάλους τους.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο δεν είναι πολύ μακρινή, είναι από τις 18 Φεβρουαρίου του 2010 και την αναμέτρηση ‘Αγιαξ-Γιουβέντους. Τους Κλαούντιο Μαρκίσιο και Τζίτζι Μπουφόν συνοδεύουν οι Ντε Λιχτ και Ονανά. Χθες, ο πρώτος σκόραρε με κεφαλιά το 1-2 και ο δεύτερος κράτησε μακριά από την εστία του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του Όλοι μαζί απέκλεισαν την Γιουβέντους (όπως νωρίτερα και τη Ρεάλ Μαδρίτης) μέσα στο σπίτι της από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότε απλά φιλοδοξούσαν να τους αξιώσει ο Θεός μια μέρα να τους αντιμετωπίσουν…

Φέρτε τα παιδιά κοντά στα πρότυπά τους. Χτίστε γέφυρες Ακαδημίας και αντρικών τμημάτων. Κλιμακώστε τις φιλοδοξίες τους και θεριέψτε τα όνειρά τους. Και κανείς δεν θα βγει χαμένος…

Leave a Reply