Υπάρχουν και αυτές οι μέρες!

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες. Ημέρες ήττας, με βαριά σκορ, απόρροια όχι πάντα αγωνιστικής ανισορροπίας μεταξύ των αντιπάλων, όταν μάλιστα συμβαίνουν ακόμη και σε κλασικά ντέρμπι μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η χθεσινή για τις Γυναίκες Περιστερίου ήταν μία τέτοια, που βασίστηκε κατά βάση στην διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ που δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε με παίκτριες διαφορετικών παραστάσεων και εμπειρίας, ώστε να προβιβαστεί το συντομότερο δυνατό στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία.

Το τελικό 10-0 είναι από εκείνα τα σκορ στα οποία συνήθως επιχειρούμε να “χρυσώσουμε” το χάπι χαρακτηρίζοντας συνολικά την ήττα “διδακτική”. Κι όμως δεν απέχει από την αλήθεια.

Είναι διδακτικές γιατί σου αποδεικνύουν με τον σκληρό τρόπο ότι στο ποδόσφαιρο δεν θα σου χαριστεί κανείς, ποτέ και για τίποτε, αν δεν μεσολαβήσει παρασκήνιο.

Είναι διδακτικές, γιατί επανατοποθετούν ψηλότερα τον πήχη της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλεις μέσα από τις προπονήσεις, ώστε να γίνεις καλύτερος και αποτελεσματικότερος στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι διδακτικές, γιατί σε κάνουν δυνατότερο ως χαρακτήρα, “ατσαλώνουν” την οικογένεια με υποστήριξη των ευάλωτων μελών της και στο τέλος σε αναδεικνύουν πιο ισχυρό στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Οι Γυναίκες Περιστερίου λειτουργώντας ως πεδίο ανάδειξης ταλέντων, εμφανίστηκαν φέτος αποδυναμωμένες, στέλνοντας στην μεγαλύτερη κατηγορία παίκτριές τους όπως η Αποστόλου, η Κόπελου, η Σαμίου, η Μπάρτζα (με μεταγραφή ορισμένου χρόνου στον Λεοντικό), εσχάτως η Αυδίκου, δίνοντας όμως παράλληλα την ευκαιρία σε νεαρότερα μέλη τους να πάρουν ευκαιρίες, να κερδίσουν εμπειρίες και να παρουσιαστούν έτοιμες στην αφετηρία του επόμενου πρωταθλήματος.

Οι Γυναίκες Περιστερίου δεν έχουν να ξεχάσουν ή να αφήσουν πίσω κάτι. Μην γελιόμαστε. Όλα είχαν ήδη ξεχαστεί μισή ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού και όλοι απολάμβαναν τις τελευταίες ώρες του σαββατοκύριακου, πριν ανατείλει η εργάσιμη (και σχολική) Δευτέρα.

Θα το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ως μία από τις πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις που θα στριμωχτούν εκεί με τον καιρό. Το ωφέλιμο της ιστορίας είναι ότι θα τις πεισμώσουν, ώστε να μην επιτρέψουν ξανά στον εαυτό τους να νιώσει ευάλωτος εκεί έξω.

Σκόρερς: 3′, 9′, 21′, 27′, 31′, 40′ και 56′ Μοσκοφίδη, 11′ και 25′ Χριστοφορίδη, 35′ Αμουργη / –

Διαιτητής: Κανάρη (Χίου). Βοηθοί: Τέσσης, Πουλόπουλος (Πειραιά).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Αλογογιάννη (46′ Μωϋσιάδη), Τσακοπιάκου, Κωνσταντινίδη (46′ Παναγιωτοπούλου Σ.), Αντωνίου, Παναγιωτοπούλου Μ. (46′ Γούλα), Κανελλοπούλου, Καριαμπα (74′ Σαμαρτζή), Καμπόλη, Παπακώστα (81′ Σκόρδου), Καρανάσιου, Λίκα.

Leave a Reply