Τσάβι: “Ενισχύστε τώρα τη Μασία”

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο εν ενεργεία Θρύλος των Καταλανών, Τσάβι Ερνάντες, ορόσημο για την Μπαρτσελόνα και νυν σημείο αναφοράς στην Αλ Σαντ του Κατάρ, μιλάει και συμβουλεύει την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Αυτή τη φορά σε διαδικτυακό τόπο των ισπανικών ποδοσφαιρικών ακαδημιών, όπου αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια τον νέο τεχνικό του συλλόγου, Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ασκεί κριτική στη διοίκηση διαπιστώνοντας ότι βρίσκεται σε λήθαργο!

Γέννημα-θρέμα της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Μπαρτσελόνα. ο Τσάβι διαπιστώνει αδράνειες στους κόλπους της Masia και ζητάει να επιστρέψει στο επίκεντρο της προσοχής το πιο ζωντανό κύτταρο του συλλόγου:

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να βρίσκεται σε λήθαργο. Είναι προφανές ότι στην υπόθεση του Νεϊμάρ συνελήφθη κοιμώμενη. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Το πιο σοβαρό είναι η πορεία της Μασία. Πρέπει να την ενισχύσουν άμεσα και να επικεντρώσουν στο στιλ του παιχνιδιού της. Τα παιδιά της πρέπει να εκπαιδευτούν σ’ αυτό το στιλ του παιχνιδιού που την έκανε διάσημη, ώστε όταν φτάσουν στην πρώτη ομάδα να έχουν κάνει κτήμα τους τα αυτονόητα.

Είναι δουλειά του τεχνικού επιτελείου να τους πλάσουν, να τους διδάξουν με αγωνιστικά και όχι απαραίτητα βαθμολογικά “πρέπει”.

Αν νικήσεις είναι καλό, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός σε αυτές τις ηλικίες”.

Αντίθετα, για τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν εχει αναστολές: “Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής καταρτισμένος, έμπειρος και γνώστης του συλλόγου. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει. Έχει ζήσει το στιλ παιχνιδιού της Μπάρτσα και είμαι βέβαιος ότι μαζί του θα επιστρέψει στο αρχικό της στιλ. Θα επιστρέψει σε αυτό που την έκανε την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη”.

Ο Τσάβι συμπλήρωσε 19 χρόνια ως αρχηγός της Μπαρτσελόνα, από τα τμήματα υποδομής ως την πρώτη ομάδα και τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τον σύλλογο και ιδιαίτερα στις τάξεις των απανταχού φίλων του. Και στη διοίκηση των “μπλαουγκράνα” το ξέρουν πολύ καλά.

Leave a Reply