Το “pasillo” στο παιδικό Τρικάλων

Η Δήμητρα / Απόλλων είναι μία από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές ακαδημίες, όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά συνολικά στον ελληνικό χώρο και πολλά από τα ταλέντα της, την τελευταία δεκαπενταετία, σταδιοδρομούν ακόμη και στη Superleague.

Ξεκίνησε ως Ασκληπιός με τη σφραγίδα του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού Μιχάλη Ιορδανίδη και αποτελεί σταθερή αξία, πρωταγωνιστώντας στις διοργανώσεις της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων.

Χθες το απόγευμα (Τρίτη 8/5, 17.00) κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά τον τίτλο του παιδικού πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητη στη διάρκεια της διοργάνωσης. Αντίπαλός της το αντίστοιχο συγκρότημα του Πύργου (3-0).

Ο τελικός διεξήχθη στο Στάδιο Τρικάλων, παρόντων εκατοντάδων φίλων του ποδοσφαίρου και των δύο συλλόγων.

Οι αγωνιστικές λεπτομέρειες της αναμέτρησης αφορούν κατά κύριο λόγο την τοπική κοινωνία και μπορείτε να τις βρείτε στο www.trikalasportiva.wordpress.com. Αυτό όμως στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε είναι η ατμόσφαιρα υπό την οποία διεξήχθη η αναμέτρηση και όσα προηγήθηκαν, αλλά και ακολούθησαν του αγωνιστικού χρόνου.

Η Δήμητρα / Απόλλων πέρασε από τον πάγκο του Πύργου και χαιρέτησε ένα ένα τα μέλη της αποστολής του πριν το εναρκτήριο σφύριγμα του αγώνα.

Και ο Πύργος ιπποτικά και αναγνωρίζοντας την αξία του νικητή έκανε το γνωστό πασίγιο (“pasillo”), παρατασσόμενος σε δύο γραμμές μεταξύ των οποίων πέρασαν ποδοσφαιριστές και προπονητική ομάδα των νικητών για να φτάσουν στον χώρο της απονομής, μετά το τέλος του αγώνα.

Επειδή το ποδόσφαιρο είναι λατρεία και στάση ζωής, διέπεται από αρχές και αξίες, τις οποίες κανένας καιροσκόπος από αυτούς που λυμαίνονται τον χώρο δεν θα μας κάνει να λησμονήσουμε. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο συλλόγων και εύφημο μνεία στην Ε.Π.Σ.Τ, που έχει την τιμή να τα έχει στις τάξεις της.

Leave a Reply