Το σεμινάριο που έγινε θεσμός

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΠΑΕ Ατρόμητος διοργάνωσε στο αθλητικό της κέντρο, επιμορφωτικό προπονητικό σεμινάριο, στο οποίο έδωσαν το παρών όχι μόνο εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολών απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των περιστεριώτικων συλλόγων με τα προπονητικά τους επιτελεία.

Κόντρα σε προηγούμενους μύθους, η πραγματικότητα λέει ότι Πέμπτη και Παρασκευή ήταν όλοι εκεί! Με σεβασμό και αγάπη γι’ αυτό που υπηρετούν, με ουσιαστική συμμετοχή και εξαντλητικό διάλογο επί παντός επιστητού, περισσότεροι από 100 προπονητές όλων των ηλικιακών κλιμακίων, έδωσαν μία πολύ όμορφη εικόνα, αλλά και την πειστικότερη απάντηση στο γιατί το Περιστέρι αποτελεί πρωτεύουσα δύναμη και στον αθλητισμό.

Η πρώτη ημέρα περιείχε θεωρία και συζήτηση:

με τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο εκπαίδευσης του δικτύου των συνεργαζόμενων σχολών, Ευάγγελο Μπεκρή,

τον γυμναστή της ΠΑΕ Ατρόμητος, Σωτήρη Ρούσση,

τον ψυχολόγο – Performance coach και επιστημονικό συνεργάτη των Σχολών UEFA, Αχιλλέα Υφαντίδη και

τη Σύμβουλο Άσκησης, Ελένη Πετρουλάκη.

Στη δεύτερη και τελευταία ημέρα, υπήρχε το πρακτικό μέρος, με τους Μουράτ Σεροπιάν, προπονητή της Κ20 του Ατρομήτου και Ευάγγελο Μπεκρή να εξηγούν ανάπτυξη του build up και επίθεσης, αλλά και βασικές αρχές τακτικής μέσα από την εφαρμογή του 2 εναντίον 1.

Ο οικοδεσπότης και τεχνικός διευθυντής υποδομών και δικτύου συνεργαζόμενων σχολών, Τόλης Αποστόλου δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τη μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ατρομήτου και μια ιδέα που από τα πρώτα κιόλας βήματα υλοποίησης, μετουσιώθηκε σε θεσμό.


Leave a Reply