Το πρώτο test event για το VAR

Την πειραματική λειτουργία του συστήματος Video Assistant Referee σε πραγματικές συνθήκες αγώνα, περιελάμβανε η χθεσινή -τρίτη- μέρα λειτουργίας του σεμιναρίου VAR, Αξιωματούχων Διαιτησίας 1ης Κατηγορίας 2018-19, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο Πάρκο Γουδή.

Το ρευστό αγωνιστικό πρόγραμμα δεν επέτρεψε τελικά τη συμμετοχή των τμημάτων υποδομής των Αγίου Ιεροθέου και Ανθούπολης (λόγω παράλληλων εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των αθλητών), αντίθετα έδωσαν το παρών ο Ήφαιστος Περιστερίου με αντιπροσωπείες των Κ18 και Κ16 και η Θύελλα Περιστερίου με την Κ16. σε ώρες που υπήρχε ούτως ή άλλως προγραμματισμένη προπόνηση.


Επτά κάμερες κατέγραφαν τις αναμετρήσεις, με την ομάδα του VAR να επεμβαίνει αρκετές φορές στη διάρκειά τους, μέσω της ενδοσυννενόησης με το διαιτητικό τρίο, χωρίς καν τις γνώριμες διακοπές, αφού είχε διαρκή συμβουλευτικό ρόλο.

Για τις ανάγκες του σεμιναρίου λειτούργησαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας δύο βαν με τεχνικό εξοπλισμό για τη μετάδοση και άλλα δύο αποκλειστικά για τις ανάγκες λειτουργίας του Video Assistant Referee, όλα κατάλληλα εξοπλισμένα και επανδρωμένα.

Τα δύο τμήματα του Ηφαίστου αγωνίστηκαν μεταξύ τους και ακολούθησε η αναμέτρηση της Θύελλας με τους Αμπελοκήπους. Προηγήθηκε το παιχνίδι μεταξύ των Μικτών Κ18 και Κ16 της ΕΠΣ Πειραιά.

Παρόντες και σε διαρκή επαφή με τους διαιτητές και τους αθλητές, ο Project Manager για το VAR στην ΕΠΟ -πρώην διεθνής διαιτητής- Μιχάλης Κουκουλάκης και ο Περιφερειάρχης, παρατηρητής Διαιτησίας Superleague, Θάνος Νικολακόπουλος.Το παρόν test event ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αλλά θα υπάρξει και νέος κύκλος μετά τις εορτές του Πάσχα.


Leave a Reply