Το εμβόλιο “ξεκλειδώνει” τα σπορ

Την κυβερνητική απόφαση και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα σχολίασε σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Γ.Γ.Α ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες και υπεραμύνθηκε της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους φιλάθλους που παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο αθλητικός κόσμος πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός μπορεί να «ξεκλειδώσει» πολλά πράγματα στον αθλητισμό, σε ότι αφορά σε αθλητές, αθλούμενους πολίτες αλλά και θεατές.

«Το ζητούμενο για μας είναι να ξαναχτυπήσει η καρδιά του αθλητισμού και όχι να έχουμε μπρος πίσω με την πανδημία, να ανοίγουμε και να κλείνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυρωτάς διαχώρισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις αθλητικές εκδηλώσεις σε σχέση με άλλες δραστηριότητες της δημόσιας ζωής τονίζοντας ότι η παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί για παράδειγμα με την μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις οργανωμένων οπαδών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όσους παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, ο Γ.Γ.Α έκανε σαφές ότι οφείλουμε να βλέπουμε τη συνολική εικόνα και το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι οι ΠΑΕ αντιμετώπισαν πολύ θετικά το μέτρο διότι με την τήρησή του δημιουργείται ένα ασφαλές πλάνο σε βάθος χρόνου για τον καλύτερο προγραμματισμό τους, χωρίς πισωγυρίσματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες που καταλαβαίνουν ότι με τον εμβολιασμό, εκτός των άλλων, γίνεται πιο ασφαλής και πιο εύκολη η αθλητική τους καθημερινότητα εν μέσω της πανδημίας.




Leave a Reply