Την Παρασκευή τα νεότερα για Β’ – Γ’

Το αίτημα επανεκκίνησης των προπονήσεων και δρομολόγηση έναρξης των γυναικείων πρωταθλημάτων Β’ και Γ¨εθνικής ποδοσφαίρου είναι στη διάθεση των λοιμωξιολόγων εδώ και δέκα ημέρες, ωστόσο η εκρηκτική συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας με αντικείμενο το λιανεμπόριο δεν επέτρεψε να συμπεριληφθεί καν στην ατζέντα.

Από πλευράς Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ΕΠΟ, το αίτημα έχει “θωρακιστεί” από το πρωί της Τετάρτης (7/4) με όλους τους απαραίτητους, αλλά και νεοπροσφερόμενους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που επιτρέπει την αισιοδοξία να ανάψει το “πράσινο φως” στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σαφώς και έξτρα ρόλο θα διαδραματίσουν τα self tests που εντός της εβδομάδας προστίθενται στη φαρέτρα διαχείρισης της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να είναι τούτη την ώρα σαφές αν θα υποκαταστήσουν τα rapid tests, τουλάχιστον για τον χρόνο που θα διεξάγονται μόνο οι προπονήσεις προετοιμασίας των ομάδων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί αντικείμενο κουβέντας μεταξύ της νέας ηγεσίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, του Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον Γιώργο Μαυρωτά και την υγειονομική επιτροπή της Γ.Γ.Α, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προσώρας ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Αυτό που περιμένουμε είναι η άδεια επανέναρξης των προπονήσεων και όχι ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων. Αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και πιθανότατα λίγο πριν την μεγάλη Εβδομάδα.

Εκείνο όμως που όλοι πρέπει να καταλάβουν είναι ότι για να φτάσουμε ως εδώ, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι κόντρα στον δογματισμό της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που ήθελε τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες των γυναικών να ακολουθούν τη μοίρα των τοπικών πρωταθλημάτων και να βάζουν λουκέτο για φέτος.



Leave a Reply