Τέλος Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί τελικοί

Μετά την αναβολή και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, είναι πλέον σαφές στις προγνώσεις-εκτιμήσεις της κατάστασης πανευρωπαϊκά, ότι δεν αναμένεται καμία επιστροφή στην κανονικότητα, πριν από τα μέσα ή τέλη Μαΐου.

Παραμένει πιθανότητα να διεξαχθούν κανονικά οι δύο τελικοί, Champions League και Europa League, αλλά στις 24 και 27 Ιουνίου, μετά από μίνι τουρνουά που θα διεξαχθούν σε Κωνσταντινούπολη και Γκντάνσκ, ωστόσο οι δυσκολίες δεν είναι λίγες.

Για παράδειγμα στο Champions League βρισκόμαστε στη φάση των “16” και εκκρεμούν 4 από τους επαναληπτικούς αγώνες, ενώ στο Europa League δεν έχουν γίνει ακόμη δύο από τους πρώτους αγώνες της ίδιας φάσης, μετά την αναβολή των αναμετρήσεων Ίντερ – Χετάφε και Σεβίλλη – Ρόμα.

Θα χρειαστεί πιθανότατα οι προημιτελικοί και ημιτελικοί να κριθούν σ’ ένα νοκ άουτ παιχνίδι και όχι διπλούς αγώνες, ενώ δεν αποκλείεται οι προκριματικές φάσεις του επόμενου Champions League να ξεκινήσουν πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος…

Στις 24 Μαΐου ήταν προγραμματισμένος και ο τελικός του Champions League γυναικών και προφανώς η αναβολή ενός μήνα είναι δεδομένη, με την 21η ή την 28η Ιουνίου να είναι οι πρόσφορες ημερομηνίες.

Leave a Reply