Σύλληψη στο Περιστέρι για κακοποίηση

 

 Νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον πρόσφατο καταιγισμό τόσο στον χώρο του αθλητισμού, όσο και αυτόν της τέχνης.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας “News247.gr” αναφέρει ότι το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκαν δύο 17χρονα σήμερα κορίτσια που ασχολούνταν με την κολύμβηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, σε ηλικία 10 ετών, ένας 74χρονος σήμερα, ιδρυτικό στέλεχος γυμναστικού συλλόγου στο Περιστέρι και προπονητής κολύμβησης της είχε βιάσει επανειλημμένα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προπονητής έβαζε τα κοριτσάκια να δουν στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους.

Μετά από σχετικό ένταλμα του Ανακριτή, ο 74χρονος συνελήφθη και το Σάββατο πέρασε από Ανακριτή όπου μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Το “News247.gr” αναφέρει ότι η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς όπως προκύπτει, συχνά στο κολυμβητήριο το συγκεκριμένο άτομο προέβαινε σε πρόστυχα σχόλια στα κοριτσάκια που έβλεπε με μαγιό και θεωρείται μάλλον βέβαιη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η φωτογραφία του καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι στα θύματά του συγκαταλέγονται και άλλα παιδιά!

Από την κατ’ οίκον έρευνα που έγινε, κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του που έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν εντοπισμό παιδικού πορνογραφικού υλικού και στοιχείων σχετικών με την αρρωστημένη του δράση.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: “Συνελήφθη την 10-3-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 74χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, βιασμό και παράβαση τηςΝομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) μαχαίρια πολεμικού τύπου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση”.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου υποστηρίζοντας τα εξής:

Σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί καταγγελιών για κακοποίηση αθλητριών, ενημερώνουμε ότι ο καταγγελθείς:

  • Δεν είναι ενεργό μέλος του ΓΣΠ, τουλάχιστον από το 2013.
  • Δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διοίκησης του ΓΣΠ.
  • Δεν υπήρξε ποτέ παράγων του Συλλόγου, ούτε στέλεχος του Τμήματος Κολύμβησης ή οποιουδήποτε άλλου Τμήματος (έφορος, προπονητής ή με κάποια άλλη ιδιότητα).

 

Leave a Reply