Σεμινάριο και ασκήσεις προσομοίωσης!

Δύο ακόμη σεμινάρια με τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματίσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Σϋνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθήνας, αρχής γενομένης το απόγευμα της Μ. Δευτέρας (17.30, όπως και την Μεγάλη Τετάρτη).

Σε αυτό το περασμένης Παρασκευής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον τεχνικό της Κ14 της αγγλικής Πίτερμπρο (σύλλογος της Α’ κατηγορίας, της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας), Αμαντέους Κλέμεντς.

Η αλήθεια είναι ότι ο 26χρονος τεχνικός (άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας) γνώριζε τον βαθμό δυσκολίας προαρμογής στα ελληνικά δεδομένα όσων ανέλυσε, όταν για παράδειγμα εξηγούσε τις προπονητικές μονάδες για το U14 στο οποίο εργάζεται και τον διαχωρισμό του έμψυχου δυναμικού του κλιμακίου σε επιθετικούς, μέσους, αμυντικούς και τερματοφύλακες σε καθένα από τα τέσσερα γήπεδα που χρησιμοποιούν τα τμήματα υποδομής της Peterborough!

Ή όταν ρωτήθηκε για την εστίαση της προπόνησης στη διάρκεια των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και έπρεπε να εξηγήσει ότι ο κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόγραμμα διατήρησης ή ανάκτησης της φυσικής κατάστασης, αλλά συγκεκριμένες ασκήσεις βελτίωσης των αδυναμιών του, τις οποίες και εκτελεί στον κήπο του σπιτιού του (το 75% των σπιτιών στο Peterborough Cambridgeshire, 122 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου έχουν ιδιόκτητο κήπο).

Δεν φτάνει ούτε προσομοιωτής…

Η θεματολογία του σεμιναρίου της Μεγ. Δευτέρας έχει την υπογραφή του Νίκου Δρακογιαννόπουλου και πραγματεύεται την αξία του εργομετρικού ελέγχου.

Leave a Reply