Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

Από σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας θα αντηχήσουν και πάλι παιδικά γέλια, θα γεμίσουν με εφηβικά χαμόγελα και φωνές, καθώς επιστρέφουν σε δράση όλα τα ηλικιακά κλιμάκια των Ακαδημιών. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα 18 έως Κ8)

Επειδή τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα εγείρονται ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στις οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την επανέναρξη των αθλητικών Ακαδημιών, οριοθετώντας την έναρξη στις ηλικίες 6-12 ετών, οφείλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους τα ηλικιακά κλιμάκια Κ14, Κ12, Κ10 και Κ8.

Γιατί εξαιρούνται τα δύο μεγαλύτερα τμήματα Κ18 και Κ16; Διότι πολύ απλά τα δύο συγκεκριμένα ηλικιακά κλιμάκια έχουν ήδη πάρει άδεια επιστροφής από την προηγούμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την παράγραφο 6 των οδηγιών της Γ.Γ.Α., που προέβλεπε τη “χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των αθλητών των κατηγοριών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων που έχουν διοργανώσεις κατά την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων και νέων – νέων γυναικών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα” (https://www.gga.gov.gr/images/odigies_athlitsmos_lockdown_09_05_2021.pdf)

Στη συγκεκριμένη κατηγορία λοιπόν ανήκουν οι Κ18 και Κ16 των ποδοσφαιρικών συλλόγων, αφού μπορεί να ανεστάλλησαν τα πρωταθλήματα υποδομών των τοπικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων, ωστόσο δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τι και πώς θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα των συγκεκριμένων ηλικιακών κατηγοριών, το οποίο και μοριοδοτεί τους νικητές εν όψει της εισόδου τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναικείες ομάδες Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας που περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ, για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος express ενός γύρου, όπως ήδη συμβαίνει και στην Α’ εθνική.

Άλλωστε όσοι από τους παραπάνω επικοινώνησαν με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ζητώντας διευκρινήσεις, έλαβαν την ακόλουθη απάντηση:

Βάσει των οδηγιών της Γ.Γ.Α και όπως αναφέρεται στην παρ. 6, επιτρέπεται η έναρξη των προπονήσεων για την ομάδα σας, ακόμη κι αν βρίσκεστε σε αναμονή για την προκήρυξη των πρωταθλημάτων σας.

Με εκτίμηση,

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α”.

Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να λυθούν οι όποιες απορίες μπορεί να υπήρξαν. Καλή επιστροφή σε όλους και χωρίς βιασύνες. Υπάρχει ο χρόνος για να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, χωρίς επιπολαιότητες – επιβαρύνσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική υγεία του καθενός μας.

Επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε, για να ξανακάνουμε αυτό που αγαπάμε.




Leave a Reply