“Πράσινο φως” για Κ18 και K16!

Η ήδη δημοσιευμένη ΚΥΑ (ΕΔΩ) που επιτρέπει το άνοιγμα των ανοικτών αθλητικών χώρων και την ατομική (ή σε ολιγομελή γκρουπ) άσκηση αθλητών (και όχι αθλούμενων) και περιγράφει με λεπτομέρειες τη λειτουργία τους για το διάστημα 11-17 Μαΐου) είναι ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα, χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για παράδειγμα στο Περιστέρι, ανοικτό είναι μόνο το Δημοτικό Στάδιο, το οποίο και χρησιμοποιούν 3-4 αθλητές στίβου που έχουν την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ στην προετοιμασία τους για μεγάλες διοργανώσεις και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις εισαγωγής τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, που συμπεριλαμβάνουν και αθλήματα.

Με τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση αποκτούν το δικαίωμα έναρξης προπονήσεων οι έχοντες ηλικία από 15 ετών και άνω. Ωστόσο με νέα ΚΥΑ που θα αναρτηθεί την Κυριακή 17 Μαϊου το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται στις ηλικίες από 13 ετών και άνω, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανοίγουν και οι κλειστοί αθλητικοί χώροι (Κλειστά γυμναστήρια), εννοείται φυσικά με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη και νέα τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη διάρκεια της οποία θα γίνει η επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Πολιτεία δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές επανόδου σε μερική κανονικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές δεσμεύουν τους Δήμους, που σε κάποιες περιπτώσεις εγείρουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά στη δυνατότητά τους να επιβλέψουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε ό,τι αφορά στις μικρότερες ηλικίες που αποτελούν και τον βασικό πυλώνα των αθλητικών Ακαδημιών, δεν αναμένεται κάτι θεαματικό πριν από την 1η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Η επαναλειτουργία τους δεν εξαρτάται άμεσα (αλλά σίγουρα ενισχύεται ως ενδεχόμενο) από το άνοιγμα της πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης και τοποθετείται χρονικά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική επιδείνωση στο επιδημιολογικό τοπίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα της Παρασκευής. Σε αναμονή λοιπόν…

Leave a Reply