Ποια συνάντηση; Στη Δικαιοσύνη!

Η επίσημη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργου Σπανού, δεν είναι απλά η μοναδική που για την ώρα ρίχνει -μόνο το απολύτως απαραίτητο βέβαια- φως στην ιστορία της παρολίγο αποβολής της Γυναικείας Ομάδας του Ατρομήτου από το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας, αφού καμμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν το έκανε μέχρι σήμερα.

Είναι επίσης μοναδική, ως προς τον τρόπο με τον οποίο ψηλαφίζει την κατάσταση περί τα διοικητικά του Ερασιτέχνη Ατρομήτου και με δεξιοτεχνία προσεκτική στην διατύπωση, χωρίς να επιτρέπει εύκολες παρερμηνείες και “οικειοποιήσεις”.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο ως προς το μέγεθος ή πολύ περισσότερο τη διάθεση περαιτέρω εμπλοκής του στις υφιστάμενες έριδες (η ανακοίνωση του Γ. Σπανού βρίσκεται ΕΔΩ).

Κατ’ αρχάς γνωστοποιεί -ή υπενθυμίζει σε όσους τη γνώριζαν- την προσπάθειά του στο πρόσφατο παρελθόν -ανεπιτυχή εκ του αποτελέσματος- να γεφυρώσει το χάσμα και να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι.

Όταν βεβαίως η επίσημη διοίκηση της ΠΑΕ επιλέγει την πολιτική των ίσων αποστάσεων, μεταξύ της επίσημης διοίκησης του Ερασιτέχνη και της Κίνησης των Φίλων του Ατρομήτου που επιθυμούν τον διορισμό νέας διοίκησης εφ’ όσον η νυν διατηρεί απαγορευτική την εγγραφή μελών δια του υψηλού κόστους αυτής, είναι κατανοητό και στον πλέον αδαή, ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αισθάνεται περιχαρής, πολύ δε περισσότερο να διαλαλεί μέσω της επίσημης ανακοίνωσής της ότι “η ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ο Ερασιτέχνης ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ σταθερά όλα αυτά τα χρόνια…”.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι κ. Σπανός δεν νιώθει ιδιαίτερα άνετα με τέτοιες τρυφερότητες, εκατέρωθεν. Και λέμε εκατέρωθεν, διότι αναφερόμενος σε “φίλους του Ατρομήτου που ενδιαφέρονται για την ενασχόληση με τον σύλλογο”, είναι επίσης σαφές ότι προκρίνει την είσοδο νέων ανθρώπων, δια της εγγραφής μελών στον Ερασιτέχνη, αλλά δεν εγκρίνει απαραίτητα την διαδικασία της μετωπικής αντιπαράθεσης και “πτώσης” των νυν διοικούντων, προκειμένου η ανανέωση να καταστεί εφικτή.

Άλλωστε η επιμονή στον επίλογο της ανακοίνωσης, ότι “πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση χωρίς εγωισμούς μεταξύ όλων για το καλό του Ατρομήτου” το λέει καθαρά και ξάστερα.

Το γεγονός είναι ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος επιμένει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων, όσο κι αν αυτό στενοχωρεί ή ερμηνεύεται κατά το δοκούν και η μοναδική “ωμή” παρέμβασή του αφορούσε την περιφρούρηση του κύρους του συλλόγου, που θα δεχόταν αδιαμφισβήτητο πλήγμα εάν κι εφ’ όσον προχωρούσε η διαγραφή της Γυναικείας Ομάδας από το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής, μιας ομάδας που κινείται ανέξάρτητα και παράλληλα στους κόλπους του Ερασιτέχνη Ατρομήτου, χωρίς την παραμικρή οικονομική συμμετοχή του, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, υπό τη διαχείριση της ιδρύτριας, Στέλλας Μουζάκη.

Όσο για τη συνέχεια, όλα θα φανούν στην πράξη. Στις 18 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στη Δικαιοσύνη η προσφυγή της Κίνησης Φίλων Ατρομήτου περί αντικανονικών πεπραγμένων της νυν διοίκησης του Ερασιτέχνη και τον διορισμό νέας, ενώ την Παρασκευή μέλη της Κίνησης θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Φιλαθλου Πνεύματος (πρώην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητος) μετά από καταγγελία του προέδρου του Ερασιτέχνη Ατρομήτου, Αντώνη Πατατανέ, ότι “δια των λόγων τους υποκινούν σε βία εις βάρος της διοίκησης του Ερασιτέχνη”…

Πάντως από την Κίνηση των Φίλων Ατρομήτου δεν απορρίπτεται το ενδεχόμενο επικοινωνίας και υπογραμμίζεται ότι “εφ’ όσον ο επίσημος Ερασιτέχνης επιθυμεί συνάντηση, είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις απόψεις του”.

Leave a Reply