Παράταση ζωής στο ποδόσφαιρο!

Εν αναμονμή των εξειδικεύσεων και απαραίτητων διευκρινήσεων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς, το ποδόσφαιρο φαίνεται ότι αποφεύγει το μηνιαίο λουκέτο, ωστόσο μπαίνει υπό αυστηρή επιτήρηση!

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σαφώς λόγο μόνο για τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (”κλειστά γυμναστήρια”), αλλά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού γίνεται ρητώς αναφορά σε αυστηρό καθεστώς επιτήρησης για τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους, με εφόδους και ελέγχους.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο να συνεχιστούν φαινόμενα παράνομης εισόδου και παραμονής στις εξέδρες των αθηναϊκών γηπέδων, τότε το λουκέτο είναι αναπόφευκτο, απλά με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Στην ουσία μιλάμε για παράταση ζωής στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ψήφο εμπιστοσύνης στη συνεπή τήρηση των Πρωτοκόλλων εκ μέρους των μελών του και όχι ανοικτή επιταγή.

Επιμένουμε ότι πρέπει να περιμένουμε και τις απαραίτητες διευκρινήσεις -πιθανότατα το απόγευμα- ώστε να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπήρξε καν σαφής διαχωρισμός επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δηλαδή, οι επαγγελματικές ομάδες μπάσκετ (βόλεϊ, χαντμπολ) για παράδειγμα δεν μπορούν πλέον να προπονούνται στα κλειστά γυμναστήρια; Και πώς θα παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι οποίες δεν έχουν ανασταλλεί;

Μία ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ μπορεί να προπονείται σε ανοικτό γήπεδο, αλλά όχι σε κλειστό; Ένας κολυμβητικός σύλλογος συνεχίζει τη δραστηριότητά του αν έχει ανοικτό κολυμβητήριο και την αναστέλλει αν έχει κλειστό;

Σε κάθε περίπτωση, έστω και την ύστατη ώρα φαίνεται ότι πρυτάννευσε η λογική σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της κατάστασης στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους. Φτάνει η δική μας πλέον λογική να μην πετάξει στα σκουπίδια αυτή τη δεύτερη ευκαιρία…

Peristeri-academies.gr

Leave a Reply