Παπαθεοδώρου: “Τώρα είναι η ώρα”

Το ξεκίνημα της νέας εκπαιδευτικής και αθλητικής χρονιάς θα βρει την Ιωάννα Παπαθεοδώρου μακριά από την πατρίδα και έξω από το συνηθισμένο της πρόγραμμα.

Η διεθνής ποδοσφαιρίστρια (Νέες Ατρομήτου) μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να συνδυάσει σπουδές και ποδόσφαιρο στο Πανεπιστήμιο Umass Lowell και την ομάδα του, River Hawks που εδρεύουν στη Βοστόνη.

Η 17χρονη επιθετικός περνάει τον Ατλαντικό με 100% υποτροφία, μέσω της AZ Sport Scholarships και θα αγωνιστει στην πρώτη κατηγορία του NCAA Soccer.

Είναι αλήθεια ότι είναι μια νέα σελίδα για μένα οι σπουδές μου στην Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι η Αμερική δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μου, απλά προέκυψε. Προέκυψε η ευκαιρία από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Umass Lowell, να μου προσφέρει μία πλήρη υποτροφία σπουδών όπου θα συνδυάσω και τη συμμετοχή μου στην ομάδα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου” υποστήριξε η Ιωάννα στο “Peristeri-academies.gr” και συνέχισε:

Έχω παρακολουθήσει το επίπεδο των αθλητριών και το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν και πιστεύω ότι η συμμετοχή μου εκεί θα βοηθήσει στην εξέλιξή μου αθλητικά.

Στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο μου και να δουλέψω πιο συστηματικά και επαγγελματικά στο άθλημα το οποίο έχει κλέψει την καρδιά μου από τα οχτώ μου χρόνια. Μια πολύ καλή αθλητική πορεία στην Αμερική με μελλοντικό στόχο την επιστροφή μου στην Ευρώπη και τη συνέχεια της καριέρας μου εκεί”.

Έχεις ψάξει πληροφορίες για το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το κολλεγιακό πρωτάθλημα. Θα είναι εύκολη η προσαρμογή σου στις νέες συνθήκες;

Σαφώς και το έχω ψάξει πάρα πολύ προκειμένου να πάρω αυτή τη μεγάλη απόφαση. Σίγουρα είναι κάτι καινούριο και όπως λέει και ο λαός μας «κάθε αρχή και δύσκολη». Το αμερικανικό ποδόσφαιρο δεν είναι σαν το Ευρωπαϊκό.

Βασίζεται περισσότερο στα καλά σωματικά και αθλητικά προσόντα και λιγότερο στην τεχνική. Είναι πιο γρήγορο και αθλητικό. Εγώ θα προσπαθήσω να παντρέψω την τεχνική μου με το γρήγορο και δυνατό παιχνίδι που παίζουν.

Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να προσαρμοστώ. Άλλωστε και οι προπονητές έχουν δει το παιχνίδι και τα προσόντα μου και θεωρούν ότι θα βοηθήσω αρκετά την ομάδα τους. Πιστεύουν αρκετά σε μένα, άλλωστε για αυτό μου προσφέραν και την υποτροφία. Θα δούμε….”.

Αφήνεις πίσω δύο οικογένειες, τη φυσική και την αθλητική, στις οποίες έχεις αποδείξει την αφοσίωσή σου. Πόσο δύσκολα θα είναι μακριά τους, πόσο ευκολότερο γίνεται γνωρίζοντας ότι σε συνοδεύουν οι καλύτερες ευχές και το διαρκές ενδιαφέρον τους;

Πραγματικά αφήνω πίσω μου δύο οικογένειες στις οποίες χρωστάω πάρα πολλά. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τη στήριξή τους.

Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να είμαι μακριά τους, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα στη ζωή μου και γνωρίζοντας ότι έχω την αγάπη και τις ευχές τους αυτό το βήμα γίνεται πιο εύκολο”.

Έχει ανοίξει πλέον η πόρτα και της εθνικής ομάδας γυναικών για σένα. Η παρουσία σου στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδυάζεται με τις διεθνείς υποχρεώσεις;

Όντως είχα δύο φορές κλήση στην Εθνική ομάδα γυναικών πράγμα που με έκανε πραγματικά υπερήφανη. Ήταν μια επιβράβευση για μένα, τους προπονητές μου και τον σύλλογό μου. Η προσπάθεια και οι κόποι τόσων ετών άρχισαν να αποδίδουν.

Από την πρώτη στιγμή συζήτησα το θέμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις που θα έχω, είτε στην Εθνική γυναικών είτε στην Εθνική Νεανίδων, με το προπονητικό team του Πανεπιστημίου και με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και θα μπορώ να ακολουθώ την Εθνική ομάδα στις υποχρεώσεις της. Άλλωστε είναι γνωστό παγκόσμια, ότι κάθε αθλητής έχει την υποχρέωση όταν τον καλεί η χώρα του σε διεθνείς αγώνες να δίνει το παρόν”.

Leave a Reply