Όταν ο Μέσι επέστρεψε στη “Μασία”

Όταν ο Λιονέλ Μέσι κάθεται στο ίδιο τραπέζι με νεαρούς εκπροσώπους της “Μασία”, της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα και αναπολεί τα χρόνια που αποτέλεσε μέλος της, η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον και γίνεται από καρδιάς.

Ιδού λοιπόν το περιεχόμενό της συνάντησης; που είχαν μετά την κατάκτηση της 5ης Χρυαής Μπάλας από τον Αργεντινό σούπερ σταρ, όπως προβλήθηκε από το κανάλι του ισπανικού συλλόγου “Barca TV”:

  • Γεια σου Λίο, το όνομά μου είναι Πο και είμαι αρχηγός της Κ10(Α). Θέλω στο όνομα της ομάδας, που θα ήθελαν να έχουν την τύχη που έχω εγώ σήμερα να σε συναντήσω, να σου κάνω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι “πού φυλάς τις 5 χρυσές μπάλες που έχεις κατακτήσει;”;

  • Ένα μεγάλο “γεια” στην ομάδα σου και όταν βρουν την ευκαιρία μπορούν σίγουρα να έρθουν εδώ και να με βρουν. Τις φυλάω στο σπίτι μου, σ’ ένα ειδικό δωμάτιο για τις διακρίσεις και η καινούργια είναι τώρα με τις άλλες τέσσερις.

  • Και η δεύτερη είναι “ποιος σου έδειξε πώς να παίζεις ποδόσφαιρο;”

  • Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω να σου απαντήσω. Άχρισα να κλωτσάω τη μπάλα στα 3 ή 4 χρόνια μου. Προέρχομαι από οικογένεια που λατρεύει το ποδόσφαιρο, ο μεγαλύτερος αδερφός μου έπαιζε ποδόσφαιρο κι έτσι ξεκίνησα κι εγώ, μπαίνοντας σε ομάδα από πολύ μικρή ηλικία.

  • Γεια σου Λίο. Είμαι ο Πάολο Λόπεθ, αρχηγός της Κ12(Α) και για μένα και την ομάδα μου είναι τιμή να σε παρακολουθούμε να παίζεις. Εχω κι εγώ δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι “πόσο δύσκολο ήταν να αφήσεις πίσω σου οικογένεια και φίλους, για να έρθεις εδώ;”

  • Ήταν δύσκολο, ήταν μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου, άφησα πολλά πράγματα πίσω μου στην Αργεντινή. Δεν είχα την ευκαιρία, όπως άλλα παιδιά στη Μασία να βλέπω συχνά τους γονείς μου, τους έβλεπα 1 ή 2 φορές τον χρόνο και αυτό, ναι, ήταν πολύ δύσκολο.

  • Και η δεύτερη είναι “αν μικρός φανταζόσουν ότι θα γίνεις ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο;”

  • Μικρός είχα το όνειρο να καταφέρω να φτάσω στην πρώτη ομάδα, να γίνω επαγγελματίας, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν όσα ακολούθησαν από τότε.

  • Γεια σου Λίο, είμαι ο Άλεξ Ρίκο από την Κ16(Α) και στην ομάδα μου είμαστε πολύ υπερήφανοι για την 5η Χρυσή Μπάλα που απέκτησες. Η ερώτησή μου είναι “ποια η συμβουλή σου προς τους νεότερους που θέλουν ποδόσφαιρο;”

  • Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, αλλά αν πρέπει να το κάνω, θα σου πω ότι αποκτάς πλεονέκτημα απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση, κάθε λεπτό που βρίσκεσαι εδώ, στην Μπαρτσελόνα. Έχεις την τύχη να είσαι σ’ ένα μεγάλο κλαμπ και αυτό σου δίνει μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και στη ζωή σου, να μεγαλώνεις ανάμεσά του, να μελετάς, να αποκτάς εκπαίδευση. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι να βγαίνεις κερδισμένος σε κάθε περίπτωση και να είσαι όσο πιο επαγγελματίας γίνεται, τίποτε άλλο.

  • Ποιες είναι οι αναμνήσεις που κρατάς από τη “Μασία”;

  • Από ένα σημείο και μετά δεν κοιμόμουν στη “Μασία” γιατί είχα πλέον έναν από τους δύο γονείς μου εδώ, αλλά το πρόγραμμα δεν άλλαξε. Το πρωί πήγαινα στο “Leon XII”, το σχολείο που πηγαίνουν όλα τα παιδιά της Μασία και το απόγευμα ήμασταν εδώ για προπόνηση. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις, μαζί με όλα αυτά τα παιδιά που ήταν στην ίδια κατάσταση με μένα, να ζουν δηλασή μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και το όνειρο να φτάσουν στην πρώτη κατηγορία.

  • Γεια σου Λίο, το όνομά είναι Αμάου Κόμεθ και είμαι αρχηγός της Κ16(Α). Εκ μέρους των συμπαικτών μου σου λέω, ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι για την 5η Χρυσή Μπάλα και ελπίζουμε ότι θα κερδίσεις ακόμη περισσότερες. Θα ήθελα να ξέρω τι κάνεις ώστε να διατηρείς το κίνητρο, μετά από τόσα τρόπαια με την Μπαρτσελόνα;

  • Απλώς θέλω να κερδίσω περισσότερα. Πάντα λέω ότι σκοπός μας σε κάθε ξεκίνημα περιόδου είναι να κερδίσουμε κάθε διοργάνωση που παίρνουμε μέρος, ακριβώς γιατί βρισκόμαστε εδώ. Σ’ αυτόν τον σύλλογο, πάντοτε φιλοδοξείς για τα πάντα και η νοοτροπία μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου με πολλά τρόπαια, όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο.

  • Το αγωνιστικό στιλ της Μπαρτσελόνα σε βοήθησε να εξελιχθείς και να γίνεις ο παίκτης που είσαι σήμερα;

  • Ναι, χωρίς αμφιβολία η φιλοσοφία του συλλόγου και οι παίκτες μου έκαναν την εξέλιξή μου αυτή που είναι.

  • Το όνομά μου είναι Χουάνμα Γκαρθία, είμαι αρχηγός της Κ19(Α) και εκ μέρους των συμπαικτών μου, θα ήθελα να σου πω ότι είμαστε υπερήφανοι για σένα, την Χρυσή Μπάλα και ελπίζουμε ότι θα είσια εδώ για πολύ καιρό ακόμη. Πώς αισθάνεσαι όταν ακους ότι είσαι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

  • Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται εκπληκτικό και με κάνει να αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, αλλά από την άλλη προτιμώ να μην το σκέφτομαι και να μένω προσηλωμένος στην καθημερινή μου δουλειά στο ποδόσφαιρο, απολαμβάνοντάς την και σκεπτόμενος όσα θα ακολουθήσουν.

  • Πώς αισθάνεσαι ως ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερςς Χρυσές Μπάλες;

  • Όπως είπα είναι πολύ όμορφο να αποκτάς αυτό το βραβείο, για όλα όσα αντιπροσωπεύει, αλλά θα ξαναπώ ότι και η 5η Μπάλα είναι πλέον απλώς ιστορία. Δεν το σκέφτομαι, σκέφτομαι αυτά που έχουμε μπροστά μας, θέλω να επαναλάβουμε αυτά που κάναμε την προηγούμενη χρονιά (treble).


Leave a Reply