ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αναβολή έτους για το Euro

Η ΟΥΕΦΑ είχε προϊδεάσει τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα ακυρώνοντας τις εκατοντάδες κρατήσεις σε ξενοδοχεία στις πόλεις που θα φιλοξενούσαν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, αλλά πλέον η απόφαση είναι οριστική.

Αναβολή ενός έτους στη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποφάσισε πριν από λίγο η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να δοθεί χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι εθνικές διοργανώσεις των ομοσπονδιών-μελών λόγω της αναστολής δραστηριότητας για την αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από διαρκείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ αξιωματούχων της ΟΥΕΦΑ, των εθνικών ομοσπονδιών, εκπροσώπων συλλόγων και της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών στη διάρκεια των οποίων κατέστη σαφές ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εθνικών διοργανώσεων και όχι σ’ ένα μηνιαίο τουρνουά, ακόμη κι αν είναι της σπουδαιότητας ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ακολουθεί φυσικά ντόμινο, αφού για παράδειγμα είναι αδύνατον να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021 το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που σκόπευε να διοργανώσει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΦΙΦΑ) και μια σειρά άλλων αθλητικών δράσεων.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεαι να ανακοινωθεί και η αναβολή ενός έτους για το καλοκαιρινό Κόπα Αμέρικα.

 

Leave a Reply