ΟΠΑΑΠ: Επιθεώρηση και ενημέρωση

Σε επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ενδελεχή έλεγχο των διαδικασιών και συνθηκών επαναλειτουργίας τους προχώρησαν από χθες, μετά το συμβούλιο στα γραφεία του ΟΠΑΑΠ, οι ιθύνοντες του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου.

Οι Αλέξανδρος Πλέστης και Θανάσης Δημητρίου επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Χωράφα και το ΕΑΚ Ηφαίστου, εγκαταστάσεις με τις δικές τους ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συζήτησαν εκτενώς τόσο με την υπηρεσία φύλαξης των αθλητικών χώρων, όσο και με ανθρώπους των συλλόγων που ήταν παρόντες προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα.

Για παράδειγμα, η Χωράφα είναι Στάδιο με τα κουλουάρ του στίβου και τους χώρους αθλημάτων (άλματα κ.λ.π.), γεγονός που ναι μεν την εντάσσει στην κατηγορία των 80 αθλούμενων, ωστόσο συνεπάγεται και την ταυτόχρονη παρουσία μαθητών που προετοιμάζονται στα αθλήματα των εισαγωγικών τους εξτάσεων για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ στο ΕΑΚ Ηφαίστου που είναι γήπεδο 11Χ11 προβλέπονται 60 ταυτόχρονες παρουσίες, ωστόσο συστεγάζονται τα γραφεία των συλλόγων σε αυτό που η ΚΥΑ περιγράφει ως περιβάλλοντα χώρο ή ζώνες ασφαλείας.

Επίσης ανέλυσαν διεξοδικά τις επικαιροποιημένες (ΕΔΩ) οδηγίες χρήσης των εγκαταστάσεων και προπόνησης, στοιχεία τα οποία προφανώς θα υπάρχουν προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων στο δελτίο που θα εκδοθεί μετά την διευρυμένη σύσκεψη, παρόντος του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι εβδομάδα με την εβδομάδα, η επιστημονική επιτροπή αναλύει τα επιδημιολογικά δεδομένα και εισηγείται τις επόμενες κινήσεις, επικαιροποιώντας παράλληλα οδηγίες και κατευθύνσεις.

Οι περιορισμοί, όπως και η υγειονομική κρίση, βαίνουν διαρκώς μειούμενοι και όλοι ευελπιστούν ότι σύντομα θα είμαστε πολύ πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε κανονικότητα και όχι απλά μερική.

Leave a Reply