ΟΠΑΑΠ: Αυτά είναι τα πρώτα βήματα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το πρώτο συμβούλιο μετά την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους αθλητικούς χώρους, στον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου.

Αντικείμενο φυσικά το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν ο Δήμος Περιστερίου προχωρά το αργότερο έως την Τετάρτη στο “ξεκλειδωμα” των αθλητικών χώρων, τοποθετώντας μάλιστα στο σύνολο των εγκαταστάσεων που θα επαναλειτουργήσουν, υπηρεσία φύλαξης.

Για να είναι ξεκάθαρο, όμως, αποστολή του φύλακα του αθλητικού χώρου είναι να επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους έχουν το προνόμιο πρόσβασης βάσει της ΚΥΑ και όχι να επιβλέπει την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την ευθύνη για τα πρωτόκολλα και τους όρους λειτουργίας έχουν οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, όπως και την υποχρέωση καθημερονής καταγραφής εισερχομένων αθλούμενων.

Τα μέλη του ΟΠΑΑΠ θα συνεδριάσουν και το πρωί της Τρίτης (19/5), παρόντος αυτή τη φορά και του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, για τη ρύθμιση όλων των λεπτομερειών πριν μπει το κλειδί στο λουκέτο.

Leave a Reply