Οικοδεσπότες στο Ευρωπαϊκό 2019

 

Την κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος για το 2019, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, ανέλαβε η ΚΟΕ με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) που συνεδρίασε σχετικά το περασμένο Σάββατο (22/9) στη Ρώμη.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS και μετέφερε το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Η διοργάνωση προγραμματίζεται να διεξαχθεί από 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, ενώ ο τόπος θα ανακοινωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Για την Ελλάδα είναι η 3η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος, από το 2010 που αυτό εντάχθηκε στη δύναμη της ΚΟΕ. Προηγήθηκαν, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά το 2014 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Βόλο το 2016.

Εννοείται ότι η συμμετοχή στους αγώνες, μέσω του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες της τεχνικής κολύμβησης, πολύ δε μάλλον για τον Γλαύκο Περιστερίου, που στέφθηκε για μία ακόμη φορά φέτος πρωταθλητής Ελλάδος.

 

 

 

Leave a Reply