Ν. Ατρομήτου: Το “απόλυτο” ριφιφί!

Το Peristeri-academies.gr παρακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή το πολύκροτο σίριαλ περί των Νέων Ατρομήτου, που εκτυλίχθηκε στα γραφεία -αλλά κυρίως στους διαδρόμους- της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σεβόμενο την δικαστική διευρεύνηση, απέφυγε επιμελώς τις αναρτήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής, αλλά εφ’ όσον ο περιστεριώτικος σύλλογος αποφάσισε να γράψει τον επίλογο, αρνούμενος να επιμείνει περαιτέρω στη δικαίωση του (δεν παίρνουμε και όρκο γι αυτό…), δημοσιεύει την ανακοίνωση των Νέων Ατρομήτου με όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες του και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Η ανακοίνωση:

Οι Νέες Ατρομήτου πήραν μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2021-’22, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου τον οποίο και ολοκλήρωσε με 40 βαθμούς (13 νίκες και 1 ισοπαλία), 9 περισσότερους από τον αμέσως επόμενο (2ο) στη βαθμολογία.

Ήταν μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα χρονιά για τον σύλλογο, αφού περισσότερο και από τους αντιπάλους του είχε απέναντί του τον ίδιο του τον εαυτό. Η τεράστια διαφορά δυναμικότητας που τον χαρακτήριζε στο χορτάρι, παρ’ όλες τις προσπάθειες της τεχνικής ηγεσίας να φρενάρει αγωνιστικά τις παίκτριές της, δυστυχώς αποτυπώθηκε αρκετές φορές και στο τελικό σκορ όπως άλλωστε μαρτυρά και ο τελικός συντελεστής τερμάτων (89-4).

Την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος διαδέχθηκε η απονομή του κυπέλλου, δια χειρός του προέδρου της επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών της ΕΠΟ, Κυριάκου Φύτρα στο κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας, ώσπου δύο 24ωρα μετά την επικύρωση της βαθμολογίας έγινε γνωστή η προσφυγή του 2ου της βαθμολογίας (Δόξα Πηγαδακίων) κατά της απόφασης επικύρωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ!

Η ομάδα της Ζακύνθου ζητάει να προβιβαστεί αντί των Νέων Ατρομήτου στην Α’ εθνική κατηγορία, διότι ο περιστεριώτικος σύλλογος δεν είχε ενταχθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Εδώ ανοίγει μία παρένθεση για τη διαδικασία απόκτησης Μητρώου εκ μέρους των Νέων Ατρομήτου. Οι Νέες Ατρομήτου κατέθεσαν για πρώτη φορά φάκελλο στα τέλη του 2020, ο οποίος όμως επεστράφη διότι απαιτείτο εναρμόνιση του καταστατικού.

Εν μέσω Κορωνοϊού, με τις δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν (sic!), οι Νέες Ατρομήτου επανέρχονται με πλήρη φάκελλο τον Οκτώβριο του 2021, με την ΓΓΑ να απαντά θετικά στις 4 Φεβρουαρίου 2022 (μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου) δίνοντας την απαραίτητη “πιστοποίηση”, ενώ αρχές Ιουλίου (μεταξύ των πρώτων πανελληνίως) οι Νέες Ατρομήτου αποκτούν και την επικαιροποίηση για το 2022.

Κλείνει η παρένθεση.

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της προσφυγής, ουδείς συγκινήθηκε στην ΕΠΟ, γνωρίζοντας ότι η υποχρέωση μητρώου αφορά τα πανελλήνια πρωταθλήματα και όχι τα περιφερειακά όπως είναι αυτό της Β’ κατηγορίας από το 2009 μέχρι και σήμερα. Αλλά φευ…

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο δικηγόρος της Δόξας Πηγαδακίων παρουσιάζει ένα ασφράγιστο επιστολόχαρτο και χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, υπογεγραμμένο από υπάλληλο της ΓΓΑ ότι το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας γυναικών είναι πανελλήνιο!

Και η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δικαιώνει την ομάδα της Ζακύνθου, αφού “δέχεται εν μέρει, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή του σωματείου Δόξα Πηγαδακίων ΑΟ κατά της από 22/07/2022 επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας Γυναικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ” και “Ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ περί επικύρωσης του από 22/7/2022 Πίνακα Βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων του 2ου Ομίλου της Β’ εθνικής Κατηγορίας Γυναικείου Ποδοσφαίρου αγωνιστικής περιόδου 2021-2022”.

Στο δικαστήριο δεν κλήθηκαν να παραστούν οι Νέες Ατρομήτου (!), ούτε καν ως έχουσες έννομο συμφέρον (κρατείστε το αυτό, θα σας χρειαστεί λίγο παρακάτω), αφού κατ’ ουσίαν σε βάρος τους στρέφεται νομικά η Δόξα Πηγαδακίων.

Στην ΕΠΟ τραβούν τα μαλλιά τους και αναβάλλουν τη συζήτηση του θέματος σε δύο συναπτές συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, περιμένοντας να διαβάσουν το σκεπτικό της απόφασης.

Μιλούν για “παραπλανητική βεβαίωση μιας πλήρως αναρμόδιας υπηρεσίας” και βλέπουν πίσω απ’ όλο αυτό τον πόλεμο Υφυπουργείου – ΕΠΟ για το Μητρώο.

Επειδή όμως “όταν τσακώνονται οι ελέφαντες πιασμένοι μουσούδα με μουσούδα, την πληρώνουν τα βατράχια”, το σκεπτικό αποστέλλεται και είναι σαφές ότι το δικαστήριο αποφάσισε με βάση την βεβαίωση, παραβλέποντας τον ίδιον τον αθλητικό Νόμο που στο άρθρο 34 αναφέρει ότι “ως Πανελλήνιοι Αγώνες ή Πανελλήνιο πρωτάθλημα θεωρούνται μία και μόνο εθνικού ή ερασιτεχνικού επιπέδου διοργάνωση κάθε χρόνο, που ορίζεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και πάντα της ανώτατης κατηγορίας για κάθε άθλημα ή αγώνισμα”.

Τι λέει δηλαδή ο αθλητικός Νόμος; Αφ’ ενός μεν ότι πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι αυτό της Α’ εθνικής κατηγορίας γυναικών, αφ’ ετέρου δε ότι μόνη αρμόδια για να χαρακτηρίσει μία διοργάνωση είναι η ΕΠΟ (οικεία ομοσπονδία)!

Ακολουθεί συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και “Κατόπιν και της υπ’ αριθ. 151/2022 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η γυναικεία ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων προβιβάζεται στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος Γυναικών, ενώ η ομάδα των Νέων Ατρομήτου παραμένει στην Β΄ Κατηγορία. Κατόπιν τούτου, από τον 2ο όμιλο της Β Κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα”.

Δηλαδή, η ΕΠΟ που ως τότε φωνάζει για αντισυνταγματικότητα του Μητρώου, για παντελή απουσία του από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων ως προϋπόθεση συμμετοχής, την αποδοχή των οποίων υπογράφουν ανεπιφύλακτα οι ομάδες για να συμμετάσχουν κ.λ.π., κ.λ.π., εφαρμόζει απόφαση Δικαστηρίου για το Μητρώο και μάλιστα κόντρα στις προκηρύξεις της που θεωρούν πανελλήνιο πρωτάθλημα μόνο αυτό της Α΄εθνικής κατηγορίας!

Εκεί οι Νέες Ατρομήτου παίρνουν τα πρώτα μηνύματα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ότι “η Δόξα πρέπει για κάποιο λόγο και με κάθε τρόπο να ανέβει”. Ξεπερνούν κατά πολύ τις 30 οι ομάδες χωρίς Μητρώο που πήραν μέρος στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα γυναικών την περίοδο 2021-’22 και μεταξύ τους 5 από τις 12 που κέρδισαν άνοδο!

Η μόνη που έκανε προσφυγή ήταν η ομάδα της Ζακύνθου. Καμία άλλη ομάδα δεν διανοήθηκε να προσβάλλει όσα συνέβησαν στους αγωνιστικούς χώρους, παρά μόνον εκείνη που ηττήθηκε εντός και εκτός, τερμάτισε 9 συνολικά βαθμούς πίσω από τις Νέες Ατρομήτου, τις οποίες μάλιστα παρακάλεσε για αναβολή του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής επειδή θα είχε 3 απουσίες που θα την αποδυνάμωναν!

Κι οι Νέες Ατρομήτου δέχθηκαν…

Επανερχόμαστε. Ο περιστεριώτικος σύλλογος είχε πλέον δύο δρόμους: ο ένας να κινηθεί κατά της υπαλλήλου που εξέδωσε τη βεβαίωση, κάτι που όμως δεν είχε αγωνιστικό όφελος ή να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

(Παρεμπιπτόντως σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο των Νέων Ατρομήτου, η υπάλληλος που παραχώησε τη βεβαίωση, συνταξιοδοτήθηκε μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της)…

Προσφεύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που τις διατηρεί στη Β΄εθνική και προβιβάζει τη Δόξα Πηγαδακίων. Αυτή τη φορά το μήνυμα από το Πάρκο Γουδή είναι ξεκάθαρο: δεν πρόκειται το Διαιτητικό να αλλάξει απόφασή του, ακόμη κι αν έρθουν τα πάνω κάτω.

Οι Νέες Ατρομήτου δεν το “παίρνουν το μήνυμα”, αλλά ζητούν από τη ΓΓΑ τη μοριοδότηση αθλητριών τους ως πρωταθλήτριες της περιόδου 2021-’22 . Η ΓΓΑ απαντά ότι η Β’ κατηγορία δεν μοριοδοτείται, παρά μόνον η Α’ εθνική, σύμφωνα με το άρθρο 34 του αθλητικού νόμου!

Σε επίσημο χαρτί, με στρογγυλή σφραγίδα, επίσημο κρατικό έγγραφο, που με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αναφέρει ότι μόνο η Α’ εθνική είναι πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πλέον τα πράγματα δείχνουν απόλυτα ξεκαθαρισμένα και η δικαίωση του περιστεριώτικου συλλόγου μοιάζει μονόδρομος. Αλλά δεν είναι. Το Διαιτητικό Δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση, μοιάζει να το αγνοεί, “εγκαλεί” τον νομικό εκπρόσωπο των Νέων Ατρομήτου για την απουσία της Δόξας Πηγαδακίων από τη διαδικασία (!), ενώ το ίδιο Δικαστήριο επέτρεψε να καταδικαστούν οι Νέες Ατρομήτου χωρίς καν να παραστούν και εντός τριημέρου (πρωτοφανές!) εκδίδει την απόφαση, σύμφωνα με την οποία “Απορρίπτει την προσφυγή του αθλητικού σωματείου «Νέες Ατρομήτου 2018» κατά της από 24.10.2022 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας”.

Και για μία ακόμη φορά αναμένεται το σκεπτικό. Όχι για την ουσία. Αυτή είναι ότι ετσιθελικά οι Νέες Ατρομήτου θα βρίσκονται και πάλι στην Β’ κατηγορία. Έτσι για το… ονόρε αυτού του όμορφου κι αγγελικά πλασμένου περίγυρου του σπορ που επιλέξαμε να αγαπήσουμε…

Leave a Reply