“Ντρέπομαι ως γονιός και φίλαθλος”

Στο www.peristeri-academies.gr κοινοποιήθηκε η επιστολή του κ. Χαράλαμπου Πνακά, γονέα ποδοσφαιριστή του παιδικού τμήματος του Φοίνικα Περιστερίου, στην οποία εξιστορεί όσα συνέβησαν στη σαββατιάτικη αναμέτρηση Α.Ε. Ηρακλείου – Φοίνικα Περιστερίου.

Η επιστολή (προφανώς απευθύνεται στη διοργανώτρια Αρχή) έχει ως εξής:

Καλησπέρα σας κύριοι,

μόλις επιστρέψαμε από τον αγώνα παίδων ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ που διεξήχθη στις 19:30 μμ στο γήπεδο του Ηρακλείου με νίκη 2-1 και αφορούσε τη νοκ άουτ φάση των 16.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά της κακής ομολογουμενως εξέδρας των νεαρών hooligans της ομάδας του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αρνούμαι να πιστέψω ακόμα και τώρα που είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, ότι υπήρχαν παιδιά που έφτυναν τους ποδσφαιριστες μας και έβριζαν τις μανάδες των νεαρών ποδοσφαιριστών του ΦΟΙΝΙΚΑ με διαρκή συνθήματα όπως: “γ@@@@ται το μ@@@ί της μάνας σας!” ή “είστε π@@@@νες με τα μπλε!” δημιουργώντας ένα πολεμικό κλίμα που εμφανώς επηρέασε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Μιλάμε ότι τα φώναζαν μεταξύ άλλων και συμμαθητές των ποδοσφαιριστών του ΠΑΙΔΙΚΟΥ του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε όλη την διάρκεια του αγώνα δημιουργώντας ένα εξώφθαλμο κλίμα τρομοκρατίας και ακραίου χουλιγκανισμού. Να μου πείτε κύριοι “ποδόσφαιρο είναι αυτό, συμβαίνουν αυτά”!

Συμβαίνουν πού κύριοι; Σε αγώνα παιδιών 13-14 ετών; Ο διαιτητής ως “αφεντικό του κύρους” του αγώνα, πρέπει να κάνει κάτι, ναι ή όχι; Με τους γονείς των ποδοσφαιριστών της ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ (παιδικο τμήμα) να καμαρώνουν και τους λιγοστούς γονείς του ΦΟΙΝΙΚΑ να είναι ακόμα σοκαρισμένοι!

Ο διαιτητής κ. Σερεβέτας Σπυρίδων άραγε έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα; Εδώ τονίζω ότι όλο το γήπεδο συζητά ακόμα τις δύο κίτρινες κάρτες που έδωσε σε νεαρό ποδοσφαιριστή (το Νούμερο 7) του ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ (1 κίτρινη στο πρώτο ημίχρονο και 1 στο δεύτερο) χωρίς να τον αποβαλλει (με κόκκινη) και ο ποδοσφαιριστής τελείωσε κανονικά τον αγώνα! Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους πάντες ως εξέχων λάθος και σημαντική αλλοίωση του αποτελέσματος διότι θα επρεπε κανονικά το ΗΡΑΚΛΕΙΟ να παίξει με 10 παίκτες, τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.Το οικτρό είναι ότι το περιστατικό το είδαν όλοι (!) και το παραδέχτηκαν ακόμη και οι γονείς της αντίπαλης ομάδας

Μάλιστα ο πατέρας του ποδοσφαιριστή με το νούμερο 7 της Α.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (παιδικού τμήματος) παραδέχτηκε ΔΗΜΟΣΙΩΣ ότι ο υιός του πήρε 2 κίτρινες χωρίς να αποβληθεί, πράγμα που τον παραξένεψε και τον ίδιο αλλά και τον νεαρό ποδοσφαιριστή!!!

Αγαπητοί κύριοι της ΕΠΣΑ,

εδώ δεν πρόκειται για αμφιλεγόμενη φάση αλλά για εξώφθαλμη καταστρατήγηση του κανονισμού του ποδοσφαίρου που σας καλώ να διαφυλάξετε οσάν κόρην οφθαλμού.

Επειδή θεωρώ-ουμε ότι τέτοια περιστατικά καταρακώνουντο κύρος της ΕΠΣΑ.

Επειδή θεωρώ-ουμε ότι το ποδόσφαιρο και δη το παιδικό ποδόσφαιρο είναι και θα πρέπει να είναι γιορτή.

Επειδή τετοια περιστατικά ως ανωτέρω αναφερόμενα θα ανάγκασουν εμάς τους γονείς να απομακρύναμε τα παιδιά μας από τα γήπεδα.

Επειδή πλείστοι ποδσφαιριστες μας είναι ακόμη σοκαρισμένοι από τον άκρατο χουλιγκανισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, ξεδιάντροπης αλλοίωσης αποτελέσματος, αλλά και εξωφθαλμης αδικίας που υπέστησαν.

Επειδή κάποιοι είδαν ακόμη και ποδσφαιριστές της ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (παιδικού) να τραμπουκίζουν και να υβρίζουν χυδαία γονείς και ποδσφαιριστες της αντίπαλης ομάδας (δηλ. του ΦΟΙΝΙΚΑ) μετά το τέλος του αγώνα.

Επειδή ουκ ολίγα λάθη γίνονται από τους διαιτητές, αλλά εδώ μιλάμε για ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ του ποδοσφαιρικού κανονισμού!

Σας καλώ,

να διαφυλάξετε το κύρος της ΕΠΣΑ και του παιδικού ποδοσφαίρου ιδιαίτερα, προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού και να διαφυλαξετε -ως οφείλετε- την εύρυθμη λειτουργία του. Ειναι από τις λίγες φορές που ντρέπομαι οσαν γονέας και σαν φίλαθλος για το ποδόσφαιρο που είδα!

Με την επιφύλαξη της δημοσιοποίησης των ανωτέρω στον τύπο και τα ΜΜΕ.

Με εκτίμηση,

Πνακάς Χαράλαμπος (Χάρης)

Γονέας ποδοσφαιριστή

ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΊΟΥ (παιδικού)”

Leave a Reply