Νέο “όχι” σε αίτηση φίλων Ατρομήτου * Η θέση της διοίκησης του Ερασιτέχνη

Άλλο ένα επεισόδιο της διένεξης μεταξύ φίλων Ατρομήτου και της διοίκησης του Ερασιτέχνη εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Νταμάρι.

Οι Παύλος Μακρής, Κωνσταντίνος Ρεντζιλάς, Μιχάλης Γαρτζολάκης, Δημήτρης Μπέτσης, η Στέλλα Μουζάκη του Γυναικείου Ατρομήτου και ομάδα παλαιμάχων του συλλόγου επισκέφθηκαν για μία ακόμη φορά τα γραφεία του Ερασιτέχνη Ατρομήτου, για να αιτηθούν την εγγραφή ως μέλη, μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του Θανάση Κασπίρη.σε μηνιαία τοπική εφημερίδα.

Το Peristeri-academies.gr ήταν εκεί, όχι όμως και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Πατατανές, που ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους των εγκαταστάσεων και προσήλθε μετά από περίπου μισή ώρα.

Μπαίνοντας στο κοντέινερ που φιλοξενεί την γραμματεία και το γραφείο επικοινωνίας και στη θέα των παρευρισκομένων δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, απαιτώντας να αποχωρήσουν όλοι πλην του δικηγόρου που συνόδευε τους αιτούμενους εγγραφή.

Δεν έχετε δικαίωμα, είναι ιδιωτικός χώρος, περάστε όλοι έξω και να μείνει μόνο ο δικηγόρος, αλλιώς θα ειδοποιηθεί η αστυνομία. Θα ζητήσετε πρώτα εγγράφως συγγνώμη, για όλα όσα έχετε κάνει σε βάρος μας” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του και δέκα λεπτά αργότερα στον χώρο κατέφθασαν δύο πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ, για να διερευνήσουν “συμβάν συμπλοκής 20 ατόμων” (!)

Αφού διαπίστωσαν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συμπλοκή, είχαν σύντομη κουβέντα, τόσο με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, όσο και με τους αιτούντες εγγραφή  και σε σύντομο χρόνο αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, αποχώρησαν και οι φίλοι του Ατρομήτου, καταγγέλοντας παλινωδίες εκ μέρους της διοίκησης του Ερασιτέχνη, σε ό,τι αφορά στις τιμές εγγραφής και ετήσιας συνδρομής (“άλλοτε 400 ευρώ εγγραφή, άλλοτε 200, τώρα 150 με υψηλότερη ετήσια συνδρομή, ας αποφασίσουν και ας μας πουν. Οϋτε απόφαση Δ.Σ. δεν έχουν να μας δείξουν”), αλλά και απουσία όλων των απαραίτητων εγγράφων (κατασταστικό συλλόγου, εσωτερικό κανονισμό, βιβλίο μελών), για τα οποία οφείλει να λάβει γνώση όποιος επιθυμεί να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής μέλους.

Το Peristeri-academies.gr ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αντώνη Πατατανέ και να έχει την επίσημη θέση της διοίκησης για το θέμα.

Κληθήκαμε την επόμενη ημέρα στα γραφεία στο Νταμάρι, όπου και υπήρξε εκτενής κουβέντα για το ιστορικό της διένεξης και όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Πατατανές, σε αντίθεση με την προηγούμενη ημέρα, έθεσε στη διάθεσή μας φωτοτυπημένα αντίγραφα του καταστατικού του συλλόγου και του εσωτερικού κανονισμού, μαζί με την σχετική αίτηση εγγραφής μέλους, επιμένοντας ιδιαίτερα στο άρθρο 5 του εσωτερικού κανονισμού το οποίο αναφέρει ότι “σε κακόβουλες ενέργειες τρίτων μέσω των ΜΜΕ, διαδικτύου, επιστολών ή με ό,τι άλλο, που στρέφονται εναντίον του συλλόγου, το Δ.Σ. μπορεί να μην εγκρίνει την ενταξή τους στον σύλλογο, κυρίως δε όταν αυτά γίνονται μετά από απόρριψη προηγούμενης αίτησής τους”.

Ζητήσαμε εγγράφως τη θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη Ατρομήτου σε 4 θέματα:

πρώτον, τη διαδικασία εγγραφής μέλους και τον λόγο της άρνησης στους συγκεκριμένους φίλους του Ατρομήτου να ολοκληρώσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία,

δεύτερον τις πηγές εσόδων γα τον Ερασιτέχνη και το κόστος εγγραφής και ετήσιας συνδρομής για τα μέλη,

τρίτον, τους λόγους που παραλίγο να σφήσουν το Γυναικείο τμήμα εκτός πρωτάθλημάτος Α’ εθνικής το περασμένο καλοκαίρι και,

τέταρτον, το τι μέλλει γεννέσθαι με τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ατρομήτου.

Λάβαμε τις απαντήσεις και φυσικά τις δημοσιεύουμε:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

“Ας ξεκινήσουμε από το πώς γίνεται κάποιος μέλος μας:

Όποιος θέλει να εγγραφεί στο σύλλογο μπορεί να έρθει στη γραμματεία μας στο γήπεδο στο Νταμάρι (όπως έκαναν τα περίπου 150 άτομα που έχουν ήδη εγγραφεί μέλη μας τα τελευταία 2 χρόνια), να υποβάλλει την αίτηση του την οποία εξετάζουμε ως ΔΣ για το αν υπάρχουν νομικά κωλύματα.

Υποστηρίζουμε με δύο μέλη τον υποψήφιο και όταν πληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, γίνεται μέλος. Τόσο απλά.

Είναι αυτονόητο ότι όποιος δεν τηρεί τα εκ του νόμου, καταστατικού και εσωτερικού κανονισμού κριτήρια δε γίνεται δεκτός. Δεν γίνεται δεκτός επίσης όποιος αποδεδειγμένα έχει προηγουμένως στραφεί ενάντια στα συμφέροντα του συλλόγου, έχει συκοφαντήσει ή και προσβάλλει τα μέλη του ΔΣ με οποιοδήποτε τρόπο εκτός εάν ανακαλέσει και ζητήσει συγνώμη οπότε η αίτηση του συζητιέται άμεσα σε ΔΣ.

Η αυτοαποκαλούμενη ως ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ τους τελευταίους 16 μήνες καλλιεργεί ένα κλίμα εχθρότητας κι αντιπαλότητας προς τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ (στον οποίο αναφέρεται στα δικόγραφα κτλ) και κάνει καταγγελίες ότι τους αρνούμαστε να εγγραφούν στο σύλλογό μας. Θα σας κάνω μία σύντομη αναδρομή. Κάποιοι εμφανίσθηκαν αρχικά με 3 αιτήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονταν με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και απορρίφτηκαν.

Κατόπιν, επανήλθαν, έκαναν νέες αιτήσεις όμως, πριν καν προλάβουμε να τους απαντήσουμε κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα την 31-7-2019 που δικάστηκαν την 1 -8 2019 με προσωρινή διαταγή, ζητώντας να φύγουμε εμείς και να ορίσουν τους εαυτούς τους ως διοίκηση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, προβαίνοντας παράλληλα, σε ανυπόστατες και συκοφαντικές καταγγελίες, εις βάρος μας.

Η προσωρινή διαταγή τους απορρίφτηκε και τον Δεκέμβριο 2019 τα ασφαλιστικά μέτρα ματαιώθηκαν με πρωτοβουλία τους. Εφέτος μας ξαναθυμήθηκαν και επανήλθαν. Στις 19/2/2020 παρακολουθήσατε άλλη μία προσπάθεια τους να έρθουν κοντά μας. Οι γνωστοί φίλοι μας, παρουσία του δικηγόρου τους και δημοσιογράφου, δεν μας ζήτησαν απλώς για πολλοστή φορά να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να εγγραφούν στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ αλλά ήθελαν να τους δεχτούμε με το έτσι θέλω χωρίς να ανακαλέσουν όλα όσα έχουν πει με το δικόγραφο τους!

Εσείς ως έμπειρος δημοσιογράφος έχετε ξαναδεί κάποιους να έρχονται να γίνουν μέλη σε μία αθλητική οικογένεια με δικηγόρο και δημοσιογράφο;;;

Την ίδια μέρα και την επομένη ζητήθηκε από το δικηγόρο τους, που δήλωσε εκπρόσωπος τους να υποβάλλει αίτηση εγγραφής των εντολέων του και να προσδιορίσουν ποια έγγραφα θέλουν από μας ώστε στα πλαίσια της νομιμότητας να τους δοθούν. Περιμένουμε με χαρά το αίτημά τους.

Δηλώνουν ότι σέβονται και αγαπούν τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ, την ομάδα της καρδιάς και της πόλης μας. Η αγάπη αυτή τους οδήγησε να πάνε τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ (όπως σας δείξαμε) στα δικαστήρια, με ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρος του συλλόγου, η αγάπη τους αυτή όμως δεν είναι αρκετή, για να ανακαλέσουν τις συκοφαντίες τους και να ζητήσουν συγνώμη για να γίνουν δεκτοί στο σύλλογο μας.

Στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όποιον δεν είναι αμετανόητος, τηρεί και σέβεται τους νόμους και τη λειτουργία του συλλόγου.

Δεν αρνούμαστε σε κανέναν τη συμμετοχή του στο σύλλογο μας. Και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 17,30 μμ έως 20,30 μ.μ να προσέρχονται στο γήπεδο ΝΤΑΜΑΡΙ, (ΡΕΑΣ και ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ), να ενημερώνονται από τους εντεταλμένους ανθρώπους μας, να λαμβάνουν αιτήσεις εγγραφής, να διαβάζουν το καταστατικό, τον εσωτερικό κανονισμό και τα σχετικά έγγραφα από τους πίνακες ανακοινώσεων, που βρίσκονται σε δημόσια θέα και, αφού πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις να γίνονται μέλη της οικογένειας, όπως και οι υπόλοιποι. Για όλα αυτά τα πολύ απλά όμως απαιτείται να είναι καθαρός ο σκοπός, δηλαδή η εγγραφή ως μέλος και όχι άλλες σκοπιμότητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Ο σύλλογος μας δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση, τα μοναδικά έσοδα του είναι οι οικονομικές ενισχύσεις από τα 150 παιδιά της ακαδημίας, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν και τα μέλη μας, που σήκωσαν το βάρος της οικονομικής κρίσης χρόνια τώρα.

Ακολουθήσαμε μία κοινωνική πολιτική στηρίζοντας πάντα τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και δεν αφήσαμε να φύγει κανένα παιδί που δεν είχε χρήματα. Επιδοτήσαμε σπουδές, πήραμε σε τουρνουά δεκάδες παιδιά δωρεάν και γενικότερα στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε όπως μπορούμε τα λιγότερο προνομιούχα μέλη μας.

Τα τελευταία 10 χρόνια πήραμε εκατοντάδες τίτλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βραβευθήκαμε με δυο χρυσά μετάλλια από την ευρωπαϊκή ένωση ταε κβο ντό, από την ΟΥΝΕΣΚΟ, από τα Special Olympics κ.ά. είμαστε η πρώτη και μοναδική ομάδα που σε μία χρονιά κατέκτησε και τα 3 πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, έχουμε προσφέρει στην ΠΑΕ πάνω από 40 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές χωρίς αντάλλαγμα, έχουμε δώσει δεκάδες ακόμη παιδιά μας σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και συνεχίζουμε.

ΟΜΩΣ στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ αγωνίζονται αυτοί που κερδίζουν τη φανέλα όχι από την καταγωγή τους, αλλά από την προσπάθεια τους μέσα από την καθημερινή δουλειά τους. Τις νοοτροπίες του ανιψιού και του γιού που πρέπει να παίξει μαζί μας κι ας μη μπορεί, τις αλλάξαμε, γι αυτό και δημιουργήσαμε την καλύτερη Ακαδημία στη χώρα μας.

Το δικαίωμα εφ άπαξ εγγραφής στο σύλλογό μας έως την 30-04-2020 είναι 200 ευρώ και η ετήσια συνδρομή 20 ευρώ, από 01-05-2020 γίνεται 120 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Αυτά όλα όπως είδατε, διαπιστώσατε και φωτογραφίσατε, αυτοπροσώπως, αφού ευτυχώς για εμάς σας έφεραν μαζί τους οι φίλοι μας, για να μην επιμένουν να τρέχουν και πάλι με καταγγελίες σε διάφορες Αρχές , και λένε ότι δεν ενημερώνουμε τον κόσμο, βρίσκονται στους χώρους μας σε δημόσια θέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3

Αρχικά η τότε υπεύθυνη της ομάδας μας (ΑΝΟΙΞΗ 2019), μας έστειλε μία εγκάρδια επιστολή που έπλαθε το εγκώμιο της διοίκησης μας, μετά μας έστειλε επιστολή ότι οι γυναίκες θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν, εμείς απαντήσαμε ότι μπορούν να φύγουν. Όποιος δεν θέλει να μείνει στην ομάδα μας, δεν έχουμε λόγους, να τον κρατάμε με το ζόρι. Στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ μένουν, ΜΟΝΟ όσοι φοράνε το αστέρι το τιμούν και το σέβονται.

Στη συνέχεια η τότε υπεύθυνη της ομάδας μας άλλαξε γνώμη και έκανε αίτηση εγγραφής στο σύλλογο.

Πριν ΚΑΝ λάβει απάντηση, αποφάσισε να ενσωματωθεί στην ομάδα για την προσωρινή διαταγή σε βάρος μας που απορρίφτηκε.

Μετά καλέσαμε την ομάδα να προσέλθει για προπονήσεις και καταθέσαμε αίτηση συμμετοχής στο γυναικείο πρωτάθλημα. Όμως την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας ενημερωθήκαμε ότι μία παίκτρια είχε τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο και σύμφωνα με την προκήρυξη η αίτηση είναι άκυρη.

Έτσι υποχρεωθήκαμε να ανακαλέσαμε τη συμμετοχή, προκειμένου να αποφύγουμε περιττά έξοδα και τιμωρίες. Με την πολύτιμη αρωγή από τον Γιώργο ΣΠΑΝΟ η ομάδα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα. Αυτά προς την ενημέρωση των φίλων μας.

Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό να έχεις ενημερωμένο πρωτόκολλο και αρχεία, μπορείς να δείχνεις την πραγματική εικόνα και να αναδεικνύεις με στοιχεία τα κίνητρα των πάντων.

Θα ήθελα εδώ να σας ενημερώσω πως στο ΝΤΑΜΑΡΙ λειτουργούν οι Ακαδημίες και της γυναικείας ομάδας μας , οι αθλήτριες μας δεν πληρώνουν συνδρομές, δεν έχουμε καμία σχέση με άλλες ομάδες νέες, παλιές κτλ και φυσικά δεν λαμβάνουμε χρήματα από αθλήτριες μας χωρίς τα νόμιμα παραστατικά που αναγράφουν σαφώς σε ποια ομάδα ανήκει η αθλήτρια.

Καλούμε όποιο κορίτσι θέλει να ενταχθεί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας να μας επισκεφτεί και να μας γνωρίσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4

Το καλοκαίρι του 2019 έγινε μία συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης μας, τον αναπληρωτή του και πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Βασίλη Μπέτση και κάποιους παλαιμάχους και συζητήσαμε για τη λέσχη. Τους ενημερώσαμε για το κόστος επισκευής και λειτουργίας και ζητήσαμε την πρόταση τους. Ακόμα περιμένουμε και εμείς και ο κ δήμαρχος απάντηση γι’ αυτό.

Είδαμε κάποιους να επιθυμούν το άνοιγμα της λέσχης και τη λειτουργία της με πολύ ζέση, χωρίς όμως να μας κάνουν κάποια πρόταση για συμμετοχή τους στις δαπάνες ανασκευής και λειτουργίας της.

Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ερασιτέχνης και ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είμαστε από τις λίγες ομάδες που δεν οφείλουν, δε θα το αλλάξουμε τώρα. Παραμένουμε όμως, ανοικτοί σε κάθε σοβαρή πρόταση.

Οι σοβαρές διοικήσεις (στην χώρα μας που ακόμα πλήττεται οικονομικά ), οφείλουν να είναι προσεχτικές στην ανάληψη εξόδων, ιδιαίτερα όταν αναλαμβάνουν τα πάντα μόνες τους και οι προτάσεις άλλων παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων. Είμαστε εξωστρεφείς κι αγαπάμε τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ.
Δεν ολιγωρούμε!!!

Προχωρήσαμε σε αλληλογραφία με Διεθνές ίδρυμα, ώστε να γίνει μελέτη δαπανών και να ενταχθεί η λέσχη σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα ωφελήσουν και το Δήμο μας, για να γίνει η λέσχη Αθλητικό Μουσείο και να μπορούν εκεί όλοι να βλέπουν την ιστορία της ομάδας μας, της πόλης μας και της Ελλάδας μας!

Εκ μέρους της διοίκησης μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΑΝΟ για τις προσπάθειες που κατέβαλλε και καταβάλλει για τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ.

Να τον ευχαριστήσουμε για την βοήθεια του αλλά και για τις διακριτικές παρεμβάσεις του και την αρωγή του όταν παρουσιάστηκε ανάγκη.

Τέλος, καλούμε ακόμη και τους αμετανόητους να έρθουν μαζί μας, αρκεί να ανακαλέσουν και να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Σε μία δημοκρατία οι διαφωνίες είναι θεμιτές, η λάσπη όμως δεν μπορεί να είναι χαρακτηριστικό μιας διαφωνίας”.

 

Leave a Reply