“Μπρα ντε φερ” ΕΠΟ – Αυγενάκη

Στο γνωστό παιχνίδι μυϊκής δύναμης (μπρα ντε φερ) επιδίδονται τις τελευταίες ώρες ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αντικείμενο την εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μετά την αποδοχή νέας παράτασης εκ μέρους του Λευτέρη Αυγενάκη, που όμως περιορίστηκε σε διάρκεια δύο εβδομάδων (από 17 σε 31 Αυγούστου), μετά από σχετική επιστολή των FIFA και UEFA, η ΕΠΟ προχώρησε σε νέα διάταξη στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι δεν ισχύει οποιαδήποτε προϋποθέση συμμετοχής στα πρωταθλήματα, εφόσον δεν προβλέπεται στις προκηρύξεις και στους κανονισμούς ή δεν έχει εγκριθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την Ομοσπονδία.

Προβλέπει δε, ότι όποιο σωματείο προσφύγει επικαλούμενο διατάξεις που είναι εκτός των κανονισμών της ΕΠΟ, θα τιμωρείται με αφαίρεση δέκα βαθμών, χρηματικό πρόστιμο και ποινές αποκλεισμού για τους υπευθύνους του σωματείου.

Στην ΓΓΑ δεν έπεσαν από τα σύννεφα και ήταν μία κίνηση που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανέμεναν και ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση, που δεν αποκλείεται να συνδεθεί άμεσα με την χρηματοδότηση των σωματείων από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος!

NO μητρώο, no λεφτά από τα στοίχημα” εικάζεται ότι θα απαντήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και σε μια τέτοια περίπτωση ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα σε ό,τι αφορά όσους εναρμονίστηκαν με τις απαιτήσεις της Πολιτείας και μιλάμε για το σύνολο των σωματείων του Περιστερίου, με την πλειοψηφία να έχει ήδη λάβει και την επικαιροποίηση του 2022!

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω θα μπουν στο τραπέζι της κουβέντας, παρόντων των εκπροσώπων FIFA και UEFA, με τη συγκρότηση σχετικής επιτροπής για το θέμα.



Leave a Reply