Μπήκε το συνεργείο στη Χωράφα

Το κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας παραδόθηκε και επίσημα στον ανάδοχο του έργου αναμόρφωσης και πλέον ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα.

Από το πρωί το επιφορτισμένο, με την προετοιμασία ξηλώματος, συνεργείο, συλλέγει τη λεγόμενη “γέμιση” (χαλαζιακή άμμο και σφαιρίδια από ανακυκλωμένο καουτσούκ), που χρησιμοποιείται (δινει ελαστικότητα και βοηθά στην αναπήδηση της μπάλας) στους συνθετικούς χλοοτάπητες, κάτι που θα συνεχιστεί και αύριο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη και τη σύμβαση του έργου προβλέπεται χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών περίπου τριών μηνών, κάτι που μας οδηγεί λίγο πριν ή αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Λιγάκι δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε παράδοση και νωρίτερα, λένε οι πιο αισιόδοξοι γνώστες των λεπτομερειών των παρεμβάσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της αντικατάστασης του χλοοτάπητα με νεότερης γενιάς, προβλέπονται αύξηση των διαστάσεων του γηπέδου και παρεμβάσεις και στους χώρους των αποδυτηρίων κ.λ.π.,(έργο στο πλαίσιο του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού για τη διετία 2016-’17, ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), ενώ με χρηματοδότηση από τα αποθεματικά του Δήμου θα γίνει αντικατάσταση και του ταρτάν και περαιτέρω καλλωπισμός περιμετρικά του κεντρικού γηπέδου.

Leave a Reply