Μουκόκο: Το παιδί – θαύμα της Ντόρντμουντ

Το όνομά του Γιουσουφά Μουκόκο. Το διαβατήριό του γράφει ημερομηνία γέννησης 20 Νοεμβρίου 2004. Δεν έχει ακόμη κλείσει τα 13 του χρόνια, αλλά αγωνίζεται στο πρωτάθλημα U17 της Μπουντεσλίγκα και είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρντμουντ!

Οι γερμανικές προβλέψεις τον θέλουν να γίνεται ο νεότερος παίκτης που θα αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Τούρκο, Νούρι Σαχίν (επίσης της Ντόρντμουντ), που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 χρόνων και 334 ημερών.

Ξεκίνησε το 2014 από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Σεντ Πάουλι και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε μετά βαΐων και κλάδων στην Ντόρντμουντ, που αμέσως του έδωσε τον τίτλο του “wonderkid”, χρησιμοποιώντας τον στο πρωτάθλημα της U15, δηλαδή απέναντι σε παιδιά 2 και 3 χρόνια μεγαλύτερα!

Σημείωσε περισσότερα από 30 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και του οικείου πρωταθλήματος, βοηθώντας την Ντόρντμουντ να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η σωματοδομή του, όπως θα δείτε και στα σχετικά βίντεο δεν προδιδει αυτή τη διαφορά ηλικίας, εξ ου και οι αντιρρήσεις για την πραγματική του ηλικία, ωστόσο το πιστοποιητικό του γερμανικού κράτους (γεννήθηκε στο Καμερούν αλλά πολιτογραφήθηκε αμέσως Γερμανός) δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Τη σεζόν που μολις ξεκίνησε έχει αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα U17 πλέον και σε συνολικό χρόνο 220 λεπτών έχει σκοράρει 8 φορές, δηλαδή ένα γκολ ανά 28 λεπτά!

Ας κρατήσουμε το όνομά του, σίγουρα θα μας απασχολήσει σύντομα ως ο επόμενος Ντεμπελέ του συλλόγου…


Leave a Reply