Μόνο με ευθύνη των συλλόγων

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. η νέα τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη διάρκεια της οποίας έγινε λεπτομερής παρουσίαση των νέων δεδομένων τα οποία εισάγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί το πρωί της Κυριακής 17/5 και ισχύει από την επομένη ημέρα.

Όπως διαβάσατε στο Peristeri-academies.gr από το μεσημέρι της Πέμπτης, η νέα ΚΥΑ δίνει πρόσβαση στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις σε αθλητές ηλικίας 13 ετών και άνω, ενώ ανοίγουν και οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γυμναστήρια), ασφαλώς με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επαναλαμβάνουμε όμως για μία ακόμη φορά, ότι αυτές δεν είναι παρά κατευθυντήριες γραμμές και καθόλου δεσμευτικές για τους Δήμους, που ασφαλώς και έχουν τον τελευταίο λόγο για την επαναλειτουργία των αθλητικών τους εγκαταστάσεων.

Και σήμερα έγινε πολύς λόγος ως προς την περιφρούρηση της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με δεδομένο ότι σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζει ακόμη και η φύλαξη των αθλητικών χώρων.

Ποιός είναι λοιπόν αυτός που θα επιβλέπει την θερμομέτρηση και καταγραφή σε ημερήσια λίστα (με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας) των εισερχομένων στις εγκαταστάσεις, θα απαγορεύει τη χρήση των αποδυτηρίων και θα επιτηρεί τους αριθμητικούς περιορισμούς στον αγωνιστικό χώρο;

Αυτό θα είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες και το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Δήμου και περιστεριώτικων συλλόγων. Έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Δήμου Περιστερίου, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθεί υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους των σωματείων για την ανάληψη της ευθύνης χρήσης των εγκαταστάσεων και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


2 Comments

  1. Νίκος Πολυζος

    Για προσωπική άθληση θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο στίβο του γηπέδου?

  2. Peristeri-academies

    Όχι ακόμη. Η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση κάνει λόγο για αθλητές (συλλόγων επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών) και όχι αθλούμενους. Πιθανότατα από το τέλος του μήνα και μετά. Για την ώρα μόνο σε ελεύθερους χώρους.

Leave a Reply