Με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

 

Οι επικαιροποιημένοι όροι διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων ομαδικών αθλημάτων, σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο Covid-19, προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι:


* Ο εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός στη διάρκεια των προπονήσεων.

* Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά έλεγχος πριν από κάθε αγώνα ακόμα και αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα.

* Ο έλεγχος μπορεί να είναι μοριακός, 24-48 ώρες πριν από τον αγώνα, ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid) την ημέρα του αγώνα, ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ωρο πριν από τον αγώνα.

* Σε περίπτωση κρούσματος, ακολουθούνται οι επικαιροποιημένες οδηγίες διαχείρισης κρούσματος.

* Αθλητές ή προσωπικό με επιβεβαιωμένο ιστορικό λοίμωξης COVID-19, οι οποίοι έχουν αναρρώσει, δεν υποβάλλονται σε έλεγχο COVID-19 για 90 ημέρες από το επιβεβαιωμένο εργαστηριακά θετικό αποτέλεσμα. Εξαιρούνται περιπτώσεις που τίθεται υποψία επαναλοίμωξης.

* Αν υπάρχει μετακίνηση ομάδας πριν από τον αγώνα, το τεστ πρέπει να γίνεται πριν από την ομαδική μετακίνηση.

* Στις ομαδικές μετακινήσεις συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας από τα μέλη της ομάδας

* Πριν από τον αγώνα κατατίθεται, στον αλυτάρχη/παρατηρητή του αγώνα, βεβαίωση του ιατρού της ομάδας ότι οι αναγραφόμενοι στο φύλλο αγώνα είναι αρνητικοί στον τελευταίο έλεγχο που διενεργήθηκε, ή έχουν περάσει τη νόσο και είναι εντός του τριμήνου από το επιβεβαιωμένο εργαστηριακά θετικό αποτέλεσμα.

* Τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων πρέπει
– να καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19,
να φυλάσσονται από τον γιατρό της ομάδας για 4 μήνες τουλάχιστον, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και
– να αποστέλλονται σε προτυποποιημένο αρχείο εβδομαδιαίως στην ΓΓΑ.

Για τις συρροές (περισσότερα από δύο κρούσματα) σε μια ομάδα, το Σωματείο, η Ομοσπονδία ή η Διοργανώτρια Αρχή αποστέλλουν άμεσα σχετική ενημέρωση προς την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και στη συνέχεια η ΓΓΑ θα ενημερώνει αρμοδίως τον ΕΟΔΥ.

Το πρωτόκολλο





 

Leave a Reply