Λίγο πιο κοντά στο “Μεγάλο Άλσος”!

Το Peristeri-academies.gr γνωρίζει πολύ καλά την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της πόλης, στριμωγμένα στους αναμορφωμένους και σύγχρονους μεν, λιγοστούς δε, αθλητικούς χώρους που διατίθενται για τον σκοπό αυτό και έσκυψε από την πρώτη στιγμή πάνω από τη φιλόδοξη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προσθέσει δύο ακόμη γήπεδα στην φαρέτρα της προσδοκώμενης ανάπτυξης.

Από τις 15 Φεβρουαρίου αποκαλύψαμε την πρόθεση του Ανδρέα Παχατουρίδη και των συνεργατών του να αναμορφώσουν τα δύο χωμάτινα γήπεδα έναντι του Άλσους Περιστερίου, υπό τον κωδικό τίτλο “Μεγάλο Άλσος” (θυμηθείτε το δημοσίευμα) και συνάμα την αποφασιστικότητά τους να “τελειώσουν” με όλα όσα αφήνουν για χρόνια πολλά αναξιοποίητους δύο πολύτιμους χώρους, το συντομότερο δυνατό.

Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος Ανδρέα Παχατουρίδη, λίγες ημέρες αργότερα, όταν ανέλυσε την πρόθεσή του αυτή στη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Θύελλας Περιστερίου και ζήτησε υπομονή και πίστη στην προσπάθεια από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο χρόνος κύλισε με το βλέμμα στην δικαστική απεμπλοκή από το ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων χώρων και η έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών δείχνει ότι ίσως δεν βρισκόμαστε και πολύ μακριά από το κεφάλαιο των πράξεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του δυτικού τομέα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε γνωστή μέσω της σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, τους αντιδημάρχους Παναγιώτη Λύκο και Μαίρη Τσιώτα και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, Αντώνη Βουδούρη.

Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν και το θέμα της χρηματοδότησης που θα υποστηρίξει τη συγκεκριμένη αναμόρφωση και η αναζήτηση των απαιτούμενων πόρων μέσω του Πράσινου Ταμείου, όπως ακριβώς είχε γίνει και με γειτονικές εκτάσεις στον χώρο, που έχουν ήδη περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Περιστερίου.

Παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε βήμα προς βήμα την πορεία προς υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου.


Leave a Reply