Κ16: Ατρόμητος Αθ. – Φωστήρας 3-0

Το ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου του πρωταθλήματος Κ16 της ΕΠΣΑ είχε την υπογραφή του Ατρομήτου Αθηνών, που επιβλήθηκε με σκορ 3-0 του αντίστοιχου συγκροτήματος του Φωστήρα, στο Νταμάρι και ηγείται πλέον στον βαθμολογικό πίνακα.

Η εξέδρα και ο πάγκος των φιλοξενουμένων ήταν εξαιρετικά νευρικοί από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αλλά οι ποδοσφαιριστές έμειναν μακριά από όλο αυτό, πάλεψαν σε όλη τη διάρκεια του 70λέπτου και τους αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων.

Στο 1-0, με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η μπάλα έχει βρει προηγουμένως στο χέρι που προστατεύει το πρόσωπο του επιτιθέμενου (σε προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας από την ομάδα του Ταύρου), ο διαιτητής ή δεν το είδε ή εκτίμησε ότι δεν “έκανε αφύσικα μεγαλύτερο το σώμα του” και έδειξε “παίζετε” κατακυρώνοντας το τέρμα.

Ωστόσο οι νέοι κανονισμοί, ειδικά για χέρι επιτιθέμενου παίκτη, είναι σαφείς ξεκαθαρίζοντας ότι “υπάρχει παράβαση όταν η μπάλα βρίσκει σε χέρι επιτιθέμενου κι εκείνος μετά σκοράρει ή δημιουργεί ευκαιρία για γκολ”.

Αδιαμφισβήτητο (παρά τις εκ νέου διαμαρτυρίες του πάγκου) το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-0, ενώ το 3-0 ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, αφού μετά το πλασέ του Μπισύρη, ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι Περιστεριώτες ήταν πιο ουσιαστικοί στην κατοχή μπάλας, είχαν καθαρότερες ευκαιρίες για γκολ και απόλυτα δικαιολογημένα έφτασαν στο τρίποντο πρωτιάς.

Σκόρερς: 20′ Δαλαμήτρας, 29′ (πεν.) Λάγγας, 70′ Μπισύρης / –

Διαιτητής: Μουστογιάννης. Βοηθοί: Σερμέτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.: Νικολακόπουλος, Λεουνάκης, Ράπτης, Λουκόπουλος, Μελής, Ντούλε, Παροτσίδης, Γεροδημήτρης, Δαλαμήτρας, Πάζα, Λάγγας (Γεωργόπουλος, Λάτσκα, Σάσσαλος, Καναβάκης, Άχμεντ, Μπισύρης, Λάμπρου).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπαλτάς, Μπαστιανάκης, Χατζηκυριάκος, Νικολόπουλος, Κύριος, Νικολάου, Κρητικός, Ματσαβέλας, Εμπαλά, Μίτα, Κυριακίδης (Κουτσοκώστας, Γκούντζι, Καραΐσκος, Στράνταλος, Φαλιάγκας, Κιόρρι)

Leave a Reply