Κ10: Κατ’ αρχάς θετικό το Περιστέρι

Κατ’ αρχάς θετικοί δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι περιστεριώτικοι σύλλογοι στη διερεύνηση προθέσεων εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, για τη διοργάνωση πρωταθλήματος Κ10 (κατηγορία Προτζούνιορ).

Αν και πρόκειται για ηλικιακή κατηγορία που προέχει η διασκέδαση και η σταδιακή αφομοίωση των στοιχειωδών ποδοσφαιρικών κανόνων, επιθυμούν να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια, αρκεί βεβαίως να συνυπάρχουν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες που θα διευκολύνουν μια τέτοια συμμετοχή.

Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμη πολλά, όπως για παράδειγμα το θέμα των αγωνιστικών χώρων. Θα προκριθούν μικρά γήπεδα (7Χ7) ή μεγάλα γήπεδα που θα διαμορφώνονται ως προς τις διαστάσεις στα πρότυπα της κατηγορίας Τζούνιορ;

Θα υπάρξει ανταπόκριση τέτοια, ώστε να αποφεύγονται μετακινήσεις που δεν ευνοούνται σε τόσο μικρές ηλικίες; Θα υπάρχει έκδοση ποδοσφαιρικών δελτίων και ποιο θα είναι εν τέλει το κόστος της συμμετοχής;

Όλα αυτά αναμένεται να απαντηθούν εντός του προσεχούς εικοσαημέρου, ασφαλώς σε συνεννόηση της διοργανώτριας Αρχής (ΕΠΣΑ) με τα σωματεία – μέλη της, οπότε και θα υπάρχει μια σαφής εικόνα ως προς τη δυνατότητα άμεσης διεξαγωγής πρωταθλήματος.

Υπενθυμιζονται οι νέες κατηγορίες πρωταθλημάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής, οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής

  • Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα Κ18, Κ16 και Κ14 θα πρέπει να έχουν Δελτίο Ατομικών Στοιχείων που εκδίδεται από την ΕΠΟ.
  • Προσοχή στην έκδοση δελτίων στο πρωτάθλημα Κ14. Δηλαδή ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 και 2006 και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Μικτή Παίδων, στην οποία αγωνίζονται υποχρεωτικά με δελτίο ΕΠΟ.

Leave a Reply