Κλειστά Δημοτικά & Νηπιαγωγεία

 

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα είναι πλέον κλειστά και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την έκτακτη κυβερνητική ανακοίνωση η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα επιβάλλει πλέον τον περαιτέρω περιορισμό της κινητικότητας και κατά συνέπεια το κλείοσιμο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως τα μαθήματα; Με δύο τρόπους σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως: πρώτον μέσω τηλεκπαίδευσης (από Τετάρτη 19/11) από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για τα Δημοτικά Σχολεία και από τις 2 έως τις 4.20 στα Νηπιαγωγεία, με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 30 λεπτά, με ολιγόλεπτα διαλείμματα και δεύτερον μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης (από Δευτέρα 16/11) από τις 9 το πρωί από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Από το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2020, στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών θα ανακοινωθεί αύριο, Κυριακή.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφ’ όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

 



Leave a Reply