Κηπούπολη: Οι Παίδες που αντριεύουν!

Το φετινό παράδειγμα του Παναθηναϊκού έχει ξαναβάλει στην ποδοσφαιρική εξίσωση το θέμα της πίστης και ανάδειξης των νεαρών ταλέντων (talented teens που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι), που υπηρετούν με αληθινό πάθος το άθλημα και ονειρεύονται να μην μνημονεύονται απλώς ως ταλέντα και σε 4-5 χρόνια από σήμερα.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο, ότι για την ομάδα του “τριφυλλιού” ήταν μονόδρομος και όχι 100% επιλογή η εμπιστοσύνη στην Ακαδημία του, χωρίς όμως αυτό να αποδυναμώνει το αποτέλεσμα.

Απλώς τέτοιες κινήσεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όταν συμβαίνουν ενσυνείδητα και με προγραμματισμό, πολύ δε μάλλον όταν συνδυάζονται με υψηλό πήχη απαιτήσεων και πρωταθλητισμό.

Σε μικρότερη κλίμακα του ποδοσφαιρικού χάρτη, αυτό συμβαίνει στην Κηπούπολη, όπου το καλοκαίρι επιλέχθηκαν 6 παιδιά της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας (τα 4 από το παιδικό της τμήμα!) για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της αντρικής της ομάδας και τελικά μονιμοποιήθηκαν στις προπονητικές της μονάδες (συμπληρωματικά συμμετέχουν σε προπονήσεις της Ακαδημίας).

Είναι οι Πέτρος Σούμπας (2003), Μιχάλης Κλειδής (2003), Βασίλης Φαρμάκης (2003), Γιάννης Φαρμάκης (2003), Θάνος Μπούρης (2001) όπως εικονίζονται στην πρεμιέρα από αριστερά προς τα δεξιά στην κεντρική φωτογραφία και Αντώνης Σοφός (2002) που ενσωματώθηκε λίγο αργότερα.

Με το αντρικό τμήμα να είναι και φέτος μεταξύ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, θα περίμενε κανείς ότι το εγχείρημα δεν θα είχε αποτελέσματα, τουλάχιστον άμεσα. Ωστόσο μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η εικόνα είναι μάλλον διαφορετική.

Ο Γιάννης Φαρμάκης (γεννημένος το πρώτο τρίμηνο του 2003) έχει επιστρέψει δυναμικά στις κλήσεις της ΕΠΣΑ για την Μικτή Κ16, την ίδια ώρα που μετράει 5 συνεχόμενες συμμετοχές ως βασικός στην αντρική ομάδα!

Η ιστορία ξεκίνησε από το παιχνίδι με τον Αστέρα Χαϊδαρίου (61′) και συνεχίστηκε με Αθηναΐδα (63′), Φοίνικα (62′), Χρυσούπολη (55′) και Άτταλο (45′).

Χρόνο συμμετοχής έχει πάρει και ο Θάνος Μπούρης (12′) με τον Αστέρα Χαϊδαρίου, που έχει επίσης συμμετοχές σε 18άδες, ωστόσο το γεγονός ότι είναι σε κρίσιμη χρονιά εξετάσεων, με βεβαρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επιβραδύνει αναμφίβολα την εξελικτική διαδικασια.

Οι πρωταγωνιστικές βλέψεις του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας αφ΄ενός και η παρουσία πολλών ικανότατων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του αφ’ ετέρου, δεν έχουν επιτρέψει, για την ώρα, να ανοίξει περισσότερο ο κύκλος των ευκαιριών και -μη γελιόμαστε- μπαίνοντας στο κρίσιμο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, αυτό θα δυσκολέψει περαιτέρω.

Ωστόσο μία ακόμη παράμετρος που προσμετράται πολύ σοβαρά, είναι το γεγονός ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν αλλεπάλληλες συμμετοχές, τόσο με την Κ18, όσο και με την Κ16 (στην οποία άλλωστε ανήκουν ηλικιακά) του συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση του δυναμικού δείχνει ότι βρίσκεται σε μία απολύτως προγραμματική ρότα και όχι απλά συγκυρία και αυτό το πιστώνεται χωρίς αμφιβολία ο τεχνικός της πρώτης ομάδας, Δημήτρης Φιλίππου, αλλά και ο τεχνικός των μεγαλύτερων τμημάτων υποδομής, Δημήτρης Τσουκνάκης.

Leave a Reply