Καν’ το με τον τρόπο της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ υπό την καθοδήγηση του Γιούργκεν Κλοπ επεκτείνει και ενισχύει το δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολών ανά τον κόσμο, με στόχο την εξέλιξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Όχι όμως στις εγκαταστάσεις της, αλλά στον τόπο διαμονής τους, όχι μακριά από την οικογένεια και το σχολείο τους, αλλά στον τόπο και την εκπαιδευτική κοινότητα που ανήκουν.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει ήδη ξεκινήσει τη στελέχωση μιας ευρείας ομάδας τεχνικών που μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, μεταφέρουν τις συντεταγμένες τους σε μια ενιαία ποδοσφαιρική λογική και φιλοσοφία, αυτή της Λίβερπουλ και με σλόγκαν “the Liverpool way(“Ο τρόπος της Λίβερπουλ”) καλούν νεαρούς ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο να ενταχθούν στις συνεργαζόμενες σχολές του βρετανικού συλλόγου, όπου αποσπασμένοι τεχνικοί από το προπονητικό της επιτελείο αναλαμβάνουν την εκπαίδευση και εξέλιξή τους.

Υπό προϋποθέσεις, οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν εγκαταλείπουν καν την ποδοσφαιρική ακαδημία στην οποία ανήκουν και αγωνίζονται και το “the Liverpool way” λειτουργεί επικουρικά και όπου είναι εφικτό σε συνεργασία με τον προπονητή της έτερης ακαδημίας.

Το μόνο που απαιτείται είναι δέσμευση στο τετραπτυχο των αρχών Ambition (Φιλοδοξία), Commitmentφοσίωση – Δέσμευση), Dignity (Αξιοπρέπεια) και Unity (Ενότητα). Δείτε το βίντεο με το οποίο η Λίβερπουλ προωθεί διεθνώς τo project της ποδοσφαιρικής της Ακαδημίας:


Leave a Reply