Καλοκαίρι τα έργα στο ΕΑΚ Ηφαίστου!

Την ίδια ώρα που η αναμόρφωση των κεντρικών εγκαταστάσεων στη Χωράφα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο φάκελλος των έργων στο ΕΑΚ Ηφαίστου (που παίρνει σειρά) μπαίνει στο τελευταίο στάδιο των τελικών εγκρίσεων.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο φάκελλος βρίσκεται στο γραφείο των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον προσυμβατικό έλεγχο και μετά το πέρας της διαδικασίας, η σύμβαση θα έρθει προς υπογραφή στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Με την υπογραφή της θα γίνει η δημοπράτηση του έργου που θυμίζουμε ότι αφορά το σύνολο των εγκαταστάσεων (και τα δύο γήπεδα), χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και είναι ύψους 820.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα είναι ότι πιθανότατα η έναρξη των έργων μετατοπίζεται χρονικά κατά ένα δίμηνο σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Αντί δηλαδή να αρχίσουν στα τέλη Μαρτίου, αυτό θα συμβεί με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων που το χρησιμοποιούν (περί τα τέλη Μαΐου).

Προηγουμένως θα πρέπει βεβαίως να υπάρξουν ρητές εγγυήσεις ότι το τρίμηνο του καλοκαιριού είναι χρόνος επαρκής για την ολοκλήρωση των έργων, ώστε να παραδοθεί έτοιμο προς χρήση με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2018-’19. Όλα όμως δείχνουν ότι αυτή είναι η στόχευση και είναι εφικτή.

Leave a Reply