“Θα γυρίσεις όπως και όταν το θες”

Το πρωί της Τετάρτης, η αρχηγός της γυναικείας ομάδας του Ατρομήτου Αθηνών, Μαίρη Τράγου, θα περάσει για δεύτερη φορά το κατώφλι του χειρουργείου, για την αποκατάσταση του χιαστού, πάντα από τον ιατρό της ΠΑΕ Ατρόμητος και του Γ.Σ. Περιστερίου και διευθυντή της Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Νικόλαο Πισκοπάκη.

Και μ’ αυτό θα κλείσει ο κύκλος των ιατρικών επεμβάσεων αποκατάστασης του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΛ 64, στο κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας, ώστε να αρχίσει πλέον το κεφάλαιο αποθεραπείας και επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους.

Αν σε ολα αυτά αναζητήσουμε ένα μεγάλο (+) συν, αυτό είναι ο χρόνος στον οποίο υποβάλλεται στη χειρουργική επέμβαση, με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας την καλοκαιρινή περίοδο, με τη θάλασσα και τον ήλιο να είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι στο πλευρό της διεθνούς αθλήτριας.

Στους “συμμάχους” και όσους στέκονται στο πλευρό της, η Μαίρη Τράγου συμπεριλαμβάνει πλέον και έναν πολυαγαπημένο άνθρωπο με τεράστια διεθνή ποδοσφαιρική καριέρα αλλά και το ίδιο επώδυνο βίωμα, τον Γιώργο Καραγκούνη!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού, εκ των θρύλων του 2004, τρία χρόνια πριν καταλάβει την κορυφή της Ευρώπης είχε την ίδια οδυνηρή εμπειρία, μέσα στο “Καμπ Νου” της Βαρκελώνης, όταν και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει στο ημίχρονο της αναμέτρησης του Champions League, Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκού, με κομμένο χιαστό.

Μιλάμε βέβαια για μια χρονική περίοδο (9 Απριλίου του 2002) που ακόμη η “ρήξη χιαστού” ακουγόταν εφιαλτική και κάθε φορά εγείρονταν ενστάσεις κατά πόσο η συνέχεια της καριέρας θα είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Ο “τυπάρας” όχι μόνο επέστρεψε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, αλλά το… τερμάτισε κιόλας, ανεβαίνοντας όλα τα διαθέσιμα σκαλοπάτια σε μία ζηλευτή διεθνή καριέρα.

Όταν παρακολούθησε το βίντεο του τραυματισμού της Μαίρης Τράγου “σοκαρίστηκε”, όταν είδε το γκολ που σημείωσε λίγες αγωνιστικές νωρίτερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ χαμογέλασε πλατιά και μίλησε από καρδιάς στην 24χρονη αρχηγό του “αστεριού”, για τη δική του εμπειρία, αλλά και όσα ακολούθησαν ώστε να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στην σωστή αποθεραπεία.

Αν είσαι αφεντικό του εαυτού σου και αγαπάς αυτό που κάνεις, θα επιστρέψεις όταν και όπως εσύ θέλεις. Τίποτε δεν μπορεί να σε εμποδίσει και να προκαλέσει δεύτερες σκέψεις” ήταν η επικεφαλίδα των όσων τη συμβούλεψε, αφού θυμήθηκε την καλοκαιρινή προετοιμασία του 2002, με Φερνάντο Σάντος, Ρότζερ Σπράι και Νίκο Τζουρούδη, που αποτέλεσε το τελευταίο και βασικότερο κομμάτι της δικής του αποθεραπείας.

Το περιεχόμενο της κουβέντας το γνωρίζουν οι δυο τους, αυτό που σίγουρα ζήτησε ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν να ενημερωθεί για το πρώτο της παιχνίδι, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να είναι “παρών”!

Leave a Reply