Η τελική φάση για τους Νέους

Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΑ ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι νοκ άουτ αγώνες της τελικής φάσης.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

Στις 28 και 29 Απριλίου θα διεξαχθεί η φάση των “16”, την οποία συγκροτούν οι 4 πρώτες ομάδες των 4 ομίλων των ισχυρών ομάδων, δηλαδή των ομίλων 9, 10, 11 και 12.

Οι 4 ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους 4 ομίλους θα κληρωθούν με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 4η θέση, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα κληρωθούν με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση.

Στους 8 συνολικά αγώνες γηπεδούχοι θα είναι οι σύλλογοι που τερμάτισαν στην 1η και στην 2η θέση των ομίλων. Οι νικήτριες ομάδες θα συνεχίσουν με νέα κλήρωση και σύστημα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ > 5 & 6 Μαΐου 2018

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ > 12 και 13 Μαΐου 2018

ΤΕΛΙΚΟΣ > 19 ή 20 Μαΐου 2018

 

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΩΝ

Από τους 3 ομίλους των λιγότερο ισχυρών ομάδων, δηλαδή τους ομίλους 13, 14 και 15, θα προκριθούν στην τελική φάση οι 5 πρώτες ομάδες των ομίλων και 1 από τις 6ες που θα προκύψει με κλήρωση.

Η κλήρωση θα γίνει όπως και στους ομίλους των ισχυρών. Θα κληρωθούν δηλαδή οι 3 ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση με την 1 έκτη και 2 πέμπτες ομάδες. Οι 3 ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση θα κληρωθούν με την 1 πέμπτη και 2 τέταρτες ομάδες. Από τις 3 ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση, μία θα κληρωθεί με την τέταρτη που απέμεινε και οι υπόλοιπες 2 μεταξύ τους.

Γηπεδούχοι θα είναι οι σύλλογοι που κατέλαβαν υψηλότερη βαθμολογική θέση και οι νικήτριες θα συνεχίσουν με κλήρωση και σύστημα νοκ άουτ αγώνων μέχρι τον τελικό.

 

Απαραίτητες Διευκρινήσεις

  • Σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας στους ομίλους και ισόπαλο αποτέλεσμα στον μεταξύ τους αγώνα, θα γίνεται κλήρωση.
  • Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια των αγώνων της τελικής φάσης, θα εκτελούνται απευθείας πέναλτι (χωρίς παράταση).
  • Στους αγώνες της προημιτελικής φάσης και στις ισχυρές και στις λιγότερο ισχυρές ομάδες, οι γηπεδούχες ομάδες θα προκύπτουν από κλήρωση.
  • Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης και στις ισχυρές και στις λιγότερο ισχυρές ομάδες, θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.
  • Η κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, στα γραφεία της ΕΠΣ Αθηνών.

Leave a Reply