Η τελική φάση στο Κ18 της ΕΠΣΑ

Το πρωτάθλημα Κ18 ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2022.

Για την τελική φάση των ισχυρών θα προκριθούν οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες καθενός εκ των τεσσάρων ομίλων, σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν με μία ομάδα άλλου ομίλου που έχει καταλάβει την τέταρτη (4η) θέση, ως γηπεδούχες με πλεονέκτημα και την ισοπαλία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη (2η) θέση θα αγωνιστούν με μία ομάδα άλλου ομίλου που έχει καταλάβει την τρίτη (3η) θέση, ως γηπεδούχες με πλεονέκτημα και την ισοπαλία.

Οι οκτώ νικήτριες θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα συνεχίσουν σε ουδέτερη έδρα και εξ’ ημίσεως τα έξοδα του αγώνα, με σύστημα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίας, κριτήριο είναι μόνο το μεταξύ τους αποτέλεσμα και στην περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, διενεργείται κλήρωση από την επιτροπή.

ΟΜΙΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΩΝ

Από τους δύο ομίλους των λιγότερο ισχυρών θα προκριθούν στην τελική φάση οι οκτώ (8) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες.

Η πρώτη (1η) του ενός ομίλου θα αγωνιστεί με την όγδοη (8η) του άλλου, η δεύτερη (2η) με την έβδομη (7η), η τρίτη (3η) με την έκτη (6η) και η τέταρτη (4η) με την πέμπτη (5η), με τις ομάδες που τερμάτισαν υψηλότερα να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και της ισοπαλίας στη φάση των “16”.

Οι οκτώ (8) νικήτριες θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα συνεχίσουν μέχρι τον τελικό σε ουδέτερη έδρα και εξ’ ημίσεως τα έξοδα του αγώνα Στον τελικό δεν θα υπάρξει απονομή κυπέλλου.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες:

07/05 πρώτη αγωνιστική, 16 ομάδες 8 αγώνες

14/05 δεύτερη αγωνιστική, 8 ομάδες 4 αγώνες

21/05 τρίτη αγωνιστική, 4 ομάδες 2 αγώνες

ΤΕΛΙΚΟΣ



Leave a Reply