Η εξειδίκευση έφερε “λουκέτο”!

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες που καλλιέργησε το ασαφές μεσημβρινό πρωθυπουργικό διάγγελμα, στο οποίο έγινε λόγος μόνο περί κλειστών γυμναστηρίων, γι’ αυτό και το Peristeri-academies.gr επέμενε έκτοτε να αναμένουμε τις διευκρινήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς.

Τελικά, η εξειδίκευση των μέτρων και οι διευκρινήσεις που κλήθηκε να δώσει ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσαν εντελώς διαφορετική διάσταση στο mini lockdown, το οποίο διακρίνεται μόνο από το επίπεδο ζώνης στο οποίο βρίσκεται κάθε τόπος αναφοράς.

Για όσες περιοχές βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη αυξημένου κινδύνου και άρα την Αττική, ισχύει η πλήρης αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Επιτρέπεται ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοικτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων ΜΟΝΟ της Α’ εθνικής ποδοσφαίρου (Superleague) και της Α΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League και Europa League), σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο, αυτό της επιτήρησης,

διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές,

μειώνεται στο 75% ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση και,

ισχύουν κανονικά οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πρόσθετα μέτρα ισχύουν από το πρωί της Τρίτης.

Leave a Reply