Ήφαιστος Π.: “Λύγισε” στα πέναλτι (4-5)

Η φετινή υπέρβαση δεν ολοκληρώθηκε για τους Νέους του Ηφαίστου Περιστερίου, που αποχωρούν στη φάση των “8” των ισχυρών της ΕΠΣΑ, με ψηλά το κεφάλι και δίνουν ραντεβού για ακόμη ψηλότερα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως και το 2015, η αναμέτρηση Ηφαίστου Π. και Απόλλωνα Χαλανδρίου, στο ΕΑΚ Ηφαίστου, οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια), αλλά αυτή τη φορά ήταν οι φιλοξενούμενοι η ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Θόδωρου Τρανού παρουσιάστηκαν αγχωμένοι και βραχυκυκλωμένοι δημιουργικά, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούν το μάλλον φοβισμένο ξεκίνημα των αντιπάλων τους, που στο πρώτο 25λεπτο δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, την απομάκρυναν διαρκώς και αβίαστα σε πλάγια άουτ και έδειχναν ευάλωτοι.

Όσο περνούσε ο χρόνος, χωρίς την αναμενόμενη πίεση του γηπεδούχου όμως, οι Χαλανδριώτες κέρδιζαν σε αυτοπεποίθηση, ισορρόπησαν το παιχνίδι και υπήρξαν σίγουρα στιγμές που κυκλοφόρησαν καλύτερα και πιο ορθολογικά τη μπάλα, έστω κι αν απουσίασαν οι μεγάλες ευκαιρίες (μπροστά και στις δύο εστίες).

Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι κι εκεί ο Απόλλων με πέντε εύστοχες εκτελέσεις έναντι τεσσάρων του Ηφαίστου πήρε το εισιτήριο για τους “4”.

Για τον Ήφαιστο ευστόχησαν οι Τζωρτζακάκης, Τουρτούλης, Δεμίρης και Καραλάκης, ενώ το πρώτο κατά σειρά πέναλτι, του Φειδαίου, απόκρουσε ο Βασσάλος.

Διαιτητής: Τσολακίδης. Βοηθοί: Γκικόπουλος, Κατελανάκης.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ Π.: Καραγκούνης, Πουρίκη, Τζωρτζακάκης, Φειδαίος, Φίλιας Β., Παληογιάννης (75′ Πολίτης), Μπιρλής (55′ Καραλάκης), Σταματέλος, Τουρτούλη, Γιαννόπουλος (60′ Κολοκώτσιος), Καλκανάκος (63′ Δεμίρης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛ.: Βασσάλος, Νικολόπουλος (67′ Τσιπίσης), Παπαθανάσης, Αντωνόπουλος, Μαζέτας, Κανέλλος, Αλεξανδράκης (65′ Κρόι), Χριστοδούλου, Παπαδάκης, Χατζής (64′ Κιτσόπουλος), Ζιγγιρίδης (56′ Βουγιουκλάκης).


Leave a Reply