Έτοιμο τον Αύγουστο το ταρτάν

Ξεκίνησαν τα έργα ανακατασκευής των κουλουάρ του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, έργο εντεταγμένο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” είτε το σχετικό δημοσίευμα του Μαρτίου του 2019 ΕΔΩ).

Είχαμε ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες ότι τα σωματεία στίβου που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο έχουν ήδη “μετακομίσει” στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χωράφας, όπως και οι μαθητές – μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με προαπαιτούμενες εξετάσεις σε αθλήματα.

Τα έργα θα διαρκέσουν έως τα μέσα Αυγούστου και δεν εμποδίζουν την διεξαγωγή των αγώνων πλέι οφ της Superleague, Θυμίζουμε ότι με βάση το αρχικό σχέδιο αναμόρφωσης (και δεν υπάρχει ενημέρωση αναπροσαρμογών) το χρώμα των νέων κουλουάρ θα είναι στα χρώματα του συλλόγου (ανοικτό μπλε).

Το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” θα διαδεχθεί ένα νέο πρόγραμμα “Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης” που φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση, έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης εάν υπάρξουν δικαιολογημένα αιτήματα από Δήμους και Περιφέρειες.

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοδοξεί να εντάξει σ’ αυτό το πρόγραμμα συγκεκριμένες παρεμβάσεις ανάβάθμισης των αθλητικών του εγκαταστάσεων, ενώ έχει ήδη ενταχθεί και εγκριθεί έργο για “ράμπες και χώρους υγιεινής για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες”, συνολικού ύψους 269.880 ευρώ, εκ των οποίων οι 56.520 ευρώ είναι ίδιοι πόροι).

Leave a Reply