ΕΠΣΑ: Τα σενάρια για το Κ16

Τελευταία αγωνιστική και για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Κ16 της ΕΠΣΑ, αλλά εδώ είναι πολύ λιγότερα όσα διακυβεύονται σε αυτή, σε σχέση με το Κ18 (ΕΔΩ το σχετικό άρθρο), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον 1ο όμιλο που βρίσκονται οι περιστεριώτικες ομάδες.

Σε ό,τι αφορά στις 3 πρώτες θέσεις που προσφέρουν βαθμολογική πριμοδότηση στην επόμενη φάση, είναι “καπαρωμένες”. Οριστικά πρώτος είναι ο Ατρόμητος Αθηνών (31 β.), με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, αλλά είναι και ρυθμιστής της δεύτερης θέσης.

Υποδέχεται τον δεύτερο (26 β.) Α.Ο. Περιστερίου κι εφ’ όσον επικρατήσει δίνει την ευκαιρία στον τρίτο (24 β.) Ήφαιστο να περάσει δεύτερος, εφ’ όσον νικήσει τον Κεραυνό Πετρούπολης.

Στην περίπτωση ισοπαλίας στο παιχνίδι Ατρομήτου-Α.Ο. Περιστερίου και νίκης του Ηφαίστου, οι δύο ομάδες (Όμιλος και Ήφαιστος) ισοβαθμούν στους 27 βαθμούς και με δεδομένη την ισοπαλία 2-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι θα διενεργηθεί κλήρωση από την ΕΠΣΑ για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Περνώντας και στις θέσεις για τα εισιτήρια στους ισχυρούς, διαπιστώνουμε ότι ο Κεραυνός Πετρούπολης κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι, αφού με νίκη επί του Ηφαίστου θέλει ήττα του Ηρακλή από τον Άρη στην Πετρούπολη (την Κ16 του Άρη ανέλαβε πρόσφατα ο πρώην τεχνικός υποδομών του Α.Ο. Περιστερίου, Φώντας Καζακόπουλος) για να τον πιάσει στους 16 βαθμούς και με το 2-2 του μεταξύ τους αγώνα, να οδηγηθούν σε κλήρωση για το έβδομο εισιτήριο.

Με νίκη ή ισοπαλία ο Ηρακλής είναι στην επόμενη φάση των ισχυρών, ακόμη και με ήττα αν δεν νικήσει ο Κεραυνός Πετρούπολης.

Στους 16 είναι και ο Ιάσων Ιλίου, αλλά έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο, αφού σε ισοβαθμία με τον Κεραυνό Πετρούπολης, έχει επικρατήσει 3-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι, ενώ στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στους 16 βαθμούς (ήττα Ιάσονα, ήττα Ηρακλή και νίκη Κεραυνού) έχει 3 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια (Ιάσων-Κεραυνός 3-0, Ηρακλής – Ιάσων 2-1) έναντι 4 του Ηρακλή (Ηρακλής-Κεραυνός 2-2, Ηρακλής-Ιάσων 2-1) και 1 του Κεραυνού.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Leave a Reply