ΕΠΣΑ: Τα σενάρια στο Κ18

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα Κ18 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών και υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί τόσο για τις θέσεις που εξασφαλίζουν βαθμολογική πριμοδότηση στην επόμενη φάση (οι 3 πρώτες), όσο και γι’ αυτές που δίνουν το εισιτήριο για τα γκρουπ των ισχυρών ομάδων.

Στον Α’ όμιλο όπου μετέχουν οι περιστεριώτικες ομάδες, τα σενάρια είναι αρκετά και ας τα δούμε αναλυτικά:

Ο πρωτοπόρος Ήφαιστος, με τους 27 βαθμούς, έχει εξασφαλίσει τη βαθμολογική πριμοδότηση και κρατάει στα χέρια του την πρώτη θέση του ομίλου. Το μόνο που χρειάζεται είναι νίκη επί της Κηπούπολης. Επίσης είναι πρώτος στην περίπτωση που δεν νικήσουν οι Άγιοι Αναργυροι τον Άγιο Ιερόθεο στη Χωράφα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δικού του αγώνα, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία και με τους δύο (0-2 στους Αγίους Αναργύρους, 3-0 τον Άγιο Ιερόθεο).

Ο Άγιος Ιερόθεος κρατάει στα χέρια του τη 2η θέση και τους +2 βαθμούς, φτάνει να νικήσει τους Αγίους Αναργύρους, στη Χωράφα. Σε περίπτωση ισοπαλίας και νίκης του Α.Ο Περιστερίου (επί του Ηρακλή), ισοβαθμούν στους 25 βαθμούς και μετά το 3-3 στο μεταξύ τους παιχνίδι θα διενεργηθεί κλήρωση για την κατάληψη της τρίτης θέσης (+1 βαθμός). Αν ο “Άγιος” χάσει, χάνει και την τρίτη θέση σε περίπτωση νίκης του Ομίλου, ενώ τη διατηρεί σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι Α.Ο. Περιστερίου – Ηρακλής.

Για τον Α.Ο. Περιστερίου τα είπαμε και παραπάνω. Θέλει νίκη επί του Ηρακλή και να μην νικήσει ο Άγιος Ιερόθεος. Διαφορετικά μένει εκτός βαθμολογικής πριμοδότησης.

Πάμε τώρα και στα εισιτήρια για τους ισχυρούς της δεύτερης φάσης.

Ο Ηρακλής είναι αυτή τη στιγμή 7ος και κρατάει το τελευταίο εισιτήριο εισόδου στους ισχυρούς. Δεν το χάνει αν πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Περιστερίου, αφού ακόμη και στην περίπτωση που νικήσει η Κηπούπολη τον Ήφαιστο, ισοβαθμούν στους 17 βαθμούς, αλλά έχει επικρατήσει με σκορ 3-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στην περίπτωση ήττας από τον Όμιλο, μένει εκτός από την Κηπούπολη εφ’ όσον αυτή νικήσει τον Ήφαιστο και απειλείται και από τον Φοίνικα. Στην περίπτωση που ο Φοίνικας νικήσει τον Άρη Πετρούπολης, ισοβαθμούν με τον Ηρακλή στους 16 βαθμούς και μετά το 2-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι, διενεργείται κλήρωση για την κατάληψη της 7ης θέσης (με εξουδετερωμένη την Κηπούπολη).

Η Κηπούπολη θέλει νίκη επί του Ηφαίστου και ήττα του Ηρακλή από τον Α.Ο. Περιστερίου, ενώ ο Φοίνικας θέλει νίκη επί του Άρη Πετρούπολης και ήττα του Ηρακλή και ήττα ή ισοπαλία της Κηπούπολης, για να διεκδικήσει την 7η θέση στην κληρωτίδα.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Leave a Reply