ΕΠΣΑ: Τα σενάρια πρόκρισης στο Κ18

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου και όπως είναι φυσικό βγήκαν τα κομπιουτεράκια για τα εισιτήρια πρόκρισης στους “ισχυρούς” της δεύτερης φάσης.

Στον 1ο όμιλο της ΕΠΣΑ, όπου εστιάζεται το περιστερώτικο ενδιαφέρον, οι Ελπίδα Αγ. Αναργύρων, Αγ. Ανάργυροι, Α.Ο. Περιστερίου, Θύελλα Περιστερίου και Καματερό έχουν εξασφαλίσει τα πρώτα πέντε εισιτήρια και οι Κηπούπολη, Ήφαιστος, Αγ. Ιερόθεος διεκδικούν τα υπόλοιπα δύο.

Ο λόγος για τον οποίο το Καματερό έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αν και βρίσκεται στους 19 βαθμούς και μ’ ένα μόνο παιχνίδι μπροστά (τελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό του) είναι γιατί ακόμη κι αν ηττηθεί από τους Αγίους Αναργύρους την Κυριακή και παραμείνει στους 19, υπερέχει στην ισοβαθμία τόσο με τον Αγ. Ιερόθεο (τον νίκησε 2-1 στη Χωράφα), όσο και με τον Ήφαιστο (τον νίκησε 2-1 στο Καματερό).

Η Κηπούπολη εξασφαλίζει την πρόκριση εφ’ όσον δεν χάσει από τον Άγιο Ιερόθεο. Αν χάσει χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική με τη Θύελλα Περιστερίου.

Ο Ηφαιστος, με δεδομένο ότι το Σαββατοκύριακο παίρνει άνευ αγώνος το παιχνίδι με τον αποχωρήσαντα Αίμο και πάει στους 18 βαθμούς, χρειάζεται έναν βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τους Αγίους Αναργύρους για να πάρει το εισιτήριο, αφού ακόμη και με νίκη των Κηπούπολης και Αγίου Ιεροθέου, ισοβαθμεί με τον “Άγιο” στους 19 βαθμούς, αλλά τον έχει νικήσει με 2-1 στο ΕΑΚ Ηφαίστου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι για να μπούμε σε σεναριολογίες θα πρέπει απαραίτητα ο Άγιος Ιερόθεος να κάνει το 2/2 τις τελευταίες δύο αγωνιστικές (με Κηπούπολη και Ειρήνη Πετρούπολης). Διαφορετικά, οι Κηπούπολη και Ήφαιστος παίρνουν τα δύο εισιτήρια, εκτός μιας μόνο περίπτωσης που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά δεν παύει να υπάρχει ως σενάριο.

Είναι το ενδεχόμενο, μετά από νίκη του Αγίου Ιεροθέου επί της Κηπούπολης, να έρθει ισόπαλος με την Ειρήνη την τελευταία αγωνιστική και να χάσει η Κηπούπολη. Τότε ισοβαθμούν στους 17 και προκρίνεται ο Αγ. Ιερόθεος εφ’ όσον έχει νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Για να δούμε τα επιμέρους σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής και πάντα με απαραίτητο δεδομένο ότι ο Αγ. Ιερόθεος επικρατεί επί της Κηπούπολης την προτελευταία αγωνιστική, η βαθμολογία θα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ήφαιστος 18, Κηπούπολη 17, Αγ. Ιερόθεος 16.

Με δεδομένο πάντα (το ξαναλέμε) ότι ο Ιερόθεος θα κάνει το 2/2 και θα φτάσει στους 19 βαθμούς,

  • με νίκη Ηφαίστου (21 β.) και Κηπούπολης (20 β.) περνούν οι δυο τους,
  • με νίκη Ηφαίστου (21 β.) και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνούν Ήφαιστος και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ισοπαλία Ηφαίστου (19 β.) και νίκη Κηπούπολης (20 β.), περνούν Κηπούπολη και Ήφαιστος (υπερτερεί στην ισοβαθμία με Αγ. Ιερόθεο),
  • με ισοπαλία Ηφαίστου (19 β.)και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνούν Ήφαιστος και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ήττα Ηφαίστου (18 β.) και νίκη Κηπούπολης (20 β.), περνούν Κηπούπολη και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ήττα Ηφαίστου (18 β.) και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνά σίγουρα ο Αγ. Ιερόθεος και στην ισοπαλία της Κηπούπολης έχουμε κλήρωση μεταξύ Ηφαίστου και Κηπούπολης (2-2 το μεταξύ τους παιχνίδι), ενώ στην ήττα της Κηπούπολης, προκρίνεται ο Ήφαιστος.

Περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας δεν υπάρχει.

Leave a Reply